vrijdag 1 juni 2012

Smockjurkje

Het klosje elastisch garen lag al bijna een jaar in mijn garendoos te wachten om geopend te worden. Ik durfde niet.... ik hoorde zulke wisselende verhalen. De een was lyrisch over zo'n klosje elastiek, de ander gooide het in de vuilnisbak.
Maar nu werd het toch de hoogste tijd en wat is het SIMPEL! Ik had nog een lap leuke soepele katoen, nam voor mijn dochter een lap van 65 breed en de hoogte ben ik vergeten na te meten. Ik heb de boven en onderrand eerst voorzien van een rolzoom en vervolgens ging ik op afstand van 1cm van elkaar horizontale lijntjes stikken, 7 in totaal. Het ging direct rimpelen en even was ik bang dat het nooit zou gaan passen. Als schouderbandjes nam ik reepjes stof van 2,5cm breed en wederom aan alle kanten met een rolzoom afgewerkt. Gekruist heb ik het aan het lijfje gestikt en daarna in de lengte over 2/3 van de bandjes nog 2 smock-stiksels gedaan aangezien de bandjes wat te lang waren.
Het maatlabeltje heb ik tussen het schouderbandje en het jurkje geplaatst en mijn naamlabel in de schouderband.
Ik ben helemaal blij met het resultaat en dochterlief zo te zien ook!

4 opmerkingen:

 1. Marieke, via je goed uitziende aardbeienjam kom ik hier op je blog, wat maak je leuke dingen! en wat is hetresultaat van dit prachtige jurkje leuk,en ook leuk om je meiske te zien.

  Zelf naai ik niet veel maar het is wel leuk, via een collega ben ik geraakt door creapower, dat moet je eens bekijken. zo leuk om mensen te zien die allemaal heel mooie dingen maken voor het goede doel, onder de indruk ben ik van de professionaliteit. en ik ga op jouw website naar naalden kijken(doe jij aan naaimachine advies?) groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi José, dank je voor je leuke reactie!
   Ik heb even snel op de site van creapower gekeken, ik kende het nog niet, maar wat ontzettend leuk. Heb meer tijd nodig om daar verder te neuzen! Dat ga ik zeker doen.
   Naaimachine advies..... ik denk dat het beste advies is, goed nadenken wat je precies wil gaan naaien, voor af en toe iets is een eenvoudigere machine logischer wijs prima, maar als je 5 lagen denim wilt naaien wordt dat heel wat lastiger op een simpele machine. Zelf ben ik ooit begonnen op een simpele Singer, die heb ik binnen 9 mnd ingeruild voor een Pfaff en een Lockmachine van Bernina, ik ben er heel blij mee! Overigens heb ik een machine waar niet heel erg veel steken op zitten, gewoon overzichtelijk.
   Mooie actie van Matri.nl. Als je daar binnen een jaar je machine in wilt ruilen voor een andere, krijg je volledige aankoop bedrag terug. Ik vond het ideaal om het eerst eens te proberen. Verder kun je ook naar een naaimachine winkel in de buurt gaan en je goed laten informeren en vaak kun je daar ook machines uitproberen.... Succes :) , Marieke

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...