zaterdag 21 juli 2012

Abrikoos uit eigen tuin


Als verhuiskado hebben we 1 jaar geleden wat vruchtenbomen gekocht bij  't Olde Ras. Naast een appel, peer, Reine Claude en een kers, wilde we ook eens een abrikoos proberen. Voor de schuur in een tijdelijk pot gezet, die nu echt te klein is en als de vruchten allemaal geoogst zijn, krijgt de boom een nieuwe "pot" een half Frans wijnvat, die al naast het boompje staat. Aan de andere kant staat overigens een heel wijnvat, die als regenton fungeert. Onze planten krijgen slap aftreksel momenteel nog van een frans wijntje.

Dit jaar zat het boompje vol bloesem en werd vruchtdragend. Peuter had ongeveer 2 maanden geleden al 5 groene abrikozen geplukt toen grote knul de uitgebloeide bloemen uit de fuchsia stond te plukken en peuter dacht hetzelfde dus met de abrikoos te doen om ons te helpen......
Maar nu zijn de vruchten prachtig rood/geel. De eerste 2 hebben we gedeeld met zijn 4tjes, nog niet zeker wetend of ze rijp waren. Ze smaken heerlijk!
In totaal zijn er 27 vruchten.... nooit gedacht dat je in Nederland abrikozen kon laten groeien. Wij smikkelen verder uit eigen tuin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...