maandag 14 januari 2013

verjaardagswensen & give away

Over een maand ben ik jarig.... Nu weet ik dat er altijd weer vragen komen welke wensen ik heb. Tja een mooi schilderij gemaakt door mijn kinderen, een geschreven briefje, veel knuffels.... daar wordt mijn hart warm van.
Maar om nou antwoord te kunnen geven op de vragen van anderen, zou ik jullie hulp in willen schakelen om een lijstje te maken, dus.....

Vertel mij wat je echt een must-have vindt rondom je naaitafel of naaimachine en waarom.

Zelf denk ik o.a. aan leuke naaiboeken, naaimachinevoetjes van dat soort dingen, maar iets anders, een handigheidje... oke tornmesjes heb ik genoeg... wat in je naaidoos niet mag ontbreken.....
In de week na mijn verjaardag geef ik een kadootje weg aan een van jullie. Dat vind ik namelijk ook erg leuk.  Wat het wordt, weet ik nog niet.... misschien iets uit de shop of uit mijn eigen voorraad, ik heb nog even tijd om het te verzinnen.
Volger hoef je niet per se te worden, al is het natuurlijk wel praktisch om in de gaten te houden of je wat gewonnen hebt.
Ik ben heel benieuwd........

31 opmerkingen:

  1. awel, ik vind het altijd leuk om naar een zelfgemaakte en gepimpte naaimachinehoes te kijken om je te overhalen om niet achter een laptop te kruipen maar achter het ander machientje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie mand of doos om losse spulletjes in te verzamelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een groot speldenkussen staat hier nog op het verlanglijstje! En natuurlijk voldoende bakjes en laatjes voor alle bijbehorende spullentjes. Heb je al een grote kast voor alle stoffen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je wilt het niet weten..... op de logeerkamer.... een mega kast.

      Verwijderen
  4. Ik heb mezelf net een rechthoekige doorschijnende lat gekocht van 15cm op 60 cm. Heel handig om naadwaarde bij aan te tekenen, een rechthoek echt met rechte hoeken te maken. Ook heb ik onlangs een biaislintmaker gekocht. Kan je zelf je biais maken van leuke stofjes. De blinderitsvoet vind ik ook handig om paspel en natuurlijk blinde ritsen aan te naaien! Wanneer verjaar je juist? Ikke op 8/2! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die rechthoekige doorschijnende lat dat lijkt me wel wat... tja en biaisbandlintmaker heb ik natuurlijk al (verkoop ik ook ;) )
      Dat je met een blinderitsvoetje een paspel aan kon naaien wist ik niet. Dat ga ik eens uitproberen. Moet juist voor mijn opleiding nog paspelstiksels maken..
      En gisteren precies over een maand jarig..... 14/2 jawel Valentijnsdag.

      Verwijderen
    2. Zo'n quiltliniaal heb ik bij HobbyHara besteld, volgens mij is het een van de goedkoopste en in cm ipv inch!

      http://www.hobbyhara.nl/index.php?item=quilt-liniaal-cks-30-x-15-x-0_3&action=article&aid=6736&lang=NL

      Verwijderen
  5. Omdat het altijd snel een rotzooi is: opbergmandjes, speldenkussen, etc.
    Ik ga binnenkort denk ik een speldenkussen maken. Ik zag laatst op een blog van iemand hele grote speldenkussens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als je een lockmachine hebt is een standaard voor lockgaren handig om de klossen ook voor de gewone naaimachine te gebruiken. Een patroon teken lineaal of gewoon een extra lange lineaal. Ik heb die gekregen van iemand die haar naaispullen weg deed en gebruik hem bij het tekenen van lange rechte delen. Een ring om je spoeltjes in te bewaren is ook echt een handig dingetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. een biaisbandvoetje, en voldoende spoeltjes, en een radio/cdspeler voor gezellige muziekjes tijdens het naaien (inclusief leuke cdtjes natuurlijk). Goed licht is ook belangrijk, dus een goede lamp. Verder inderdaad bakjes en dozen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. spoeltjes! Check.... die wilde ik inderdaad nog hebben :)

      Verwijderen
  8. Stylefix (dubbelzijdig textielplakband), dat vind ik echt een uitvinding. Het boek 'zelfgemaakte kleertjes' (van dezelfde ontwerpster als van het merk Coup Coup, weet nu even haar naam niet meer) staat bij mij hoog op mijn verlanglijstje. En wat betreft naaimachinevoetjes heb ik de volgende aangeschaft: blinde ritsvoet (op deze manier is een blinde rits inzetten een fluitje van een cent) en een teflon / plastic voetje. En een cadeaubon van bv Kleurenmix of Naaipatronen, kun je zelf nog iets leuks uitzoeken.

    Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat boek ken ik niet... ga ik eens op googlen. Tja en een bon bij Kleurenmix... mag bij MaMarieke ook? moet je maar eens kijken ;)

      Verwijderen
    2. Het waren toch tips voor je eigen verjaardag? Dan lijkt me een cadeaubon van MaMarieke niet zo leuk (daar heb jij geen cadeaubon voor nodig). Oja, en natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag, ik ben benieuwd of je nog dingen uit deze lijst van ideeën (van iedereen) hebt gekregen/gevraagd.

      Nienke

      Verwijderen
  9. Een kartelschaar, een langwerpige doorzichtige quiltliniaal (super handig), een apparaatje waar je zelf biasband mee kan maken, een rolmaat waar cm en inch opstaan, een rimpelvoetje of blinde zoom voetje. Zo zie je maar weer er zijn genoeg handige dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het boek zo geknipt! Echt leuk.... En een biaisbandvoetje kan ik je ook aanraden... Een raderwieltje zonder tandjes, een quiltliniaal vind ik ook erg handig bij patronen op maat tekenen (om evenwijdige lijnen of haakse hoeken te tekenen). Tsja er zit nog zoveel meer in mijn koffer hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Staat op mijn lijstje dat boek! Tja en ik blijf een haat-liefde verhouding houden met mijn biaisbandvoetje... Toevallig gisteren op les gehad over een raderwieltje zonder tandjes... ik wil wel eens in jouw koffer kijken ;) Volgens mij heb jij veel handigheidjes!

      Verwijderen
  11. Nou heb ik pas ontdekt hoe een simpel rolmes heel erg tijdbesparend is en heel erg praktisch :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben trouwens 'pas' in maart jarig, maar heb al een lijstje. Altijd als ik iets leuks tegenkom, dan schrijf ik het op, zodat ik het niet vergeet en met mn verjaardag weet wat ik allemaal leuk vond.

    Hier misschien wat tips voor jou:

    -abonnement op ottobre kids (of een los nummer, op de website kun je ze doorbladeren, dus zie je gelijk of er iets bij zit).
    -vrolijke stofjes (bloemetjes, stipjes, ruitjes, uiltjes, autotjes, aapjes, retro, etc.)
    -koekjesstempel home made (geen naaiartikel, ik weet het, maar wel leuk).
    -plastic knopen in vrolijke kleurtjes
    -stof kartelschaar (ikea)
    -naaipatroon voor schoudertas (burda 8235)
    -biaisband maker groot
    -lint (uiltjes, aapjes, autotjes, etc. voor labeldoekjes en zo)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb zo'n kartelschaar eens in de ikea gekocht samen met de gewone stofschaar. Maar waar gebruik je dat eigenlijk voor? :-)

      Verwijderen
    2. Ik heb al een kartelschaar, ideaal vind ik.... als je met een kartelschaar knipt rafelt de stof veel minder erg.

      Verwijderen
  13. Ik wil niet meer zonder m'n rolmes en bijbehorende transparante snijlineaal (15x60)... ideaal voor rechte stukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik had mijn suggesties getypt maar die zijn denk ik niet aangekomen. Daarom nog een poging, al weet ik nog maar een ding van het lijstje ;-)

    Ik geniet erg van mijn magnetisch speldenkussen. Superhandig en snel als je aan het naaien bent. Ik had altijd een stapeltje losliggende spelden omdat ik niet tijdens het naaien ze in het kussen wilde steken (te veel tijd), maar dat is nu verleden tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo'n rolmes met bijhorende transparante snijlineaal lijkt me ook wel handig, ga ik op mijn lijstje noteren :-) Ah en dat boek van zo geknipt wil ik ook nog.

    Wat hier helemaal onmisbaar is:
    -een doosje met een hele hoop potloden, ik geraak er tijdens het patroon overtekenen altijd kwijt en dan pak ik gewoon een nieuwe.
    -veel extra spoeltjes in een gemakkelijk doosje
    -een magnetisch speldenkussen, zalig om mee te werken en helemaal niet zo duur
    -zo'n blauwe opbergdoos van de ikea met allemaal vakjes, passen vele kleine spulletjes in en het houdt alles mooi opgeruimd

    Ik ben benieuwd naar je uiteindelijke lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie! Ik zal binnenkort mijn lijstje eens online gaan zetten.... heb wel al wat suggesties van jullie gekregen waar ik nog niet aangedacht had!
      Ohja en zo'n magnetisch speldenkussen is idd praktisch (helemaal als je spelden hebt laten vallen ;) ) haha

      Verwijderen
  16. Ik heb voor de kerst een hele mooie schaar gekregen. Nu dacht ik dat niet zo heel erg nodig te hebben maar om heel eerlijk te zijn. Ik weet nu pas hoe lekker een echt goede schaar knipt!!

    Als je wel eens iets met snaps ( ook die zijn een aanrader) werkt of knopen dan is een simflex sewing gauge ook heel handig. Zo verdeel je snel de knoopsgaten over een voorpand met gelijke afstanden.

    Denise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kam snaps gebruik ik inderdaad wel eens, heb een aardig voorraadje ;). hint mijn webshop.... mamarieke.nl . Maar een simflex sewing gauge nog nooit van gehoord. Eens googlen. En inderdaad een goede stofschaar is geen overbodige luxe! Mijn kinderen weten wel dat ze van mijn scharen af moeten blijven!

      Verwijderen
  17. Deze 3 stonden op mijn wensenlijstje;
    http://www.fournituren.nl/Garen--naalden/naalden-diversen/Needle-Twister
    http://www.clover-usa.com/product/0/9508/_/Stack_%27N_Store_Bobbin_Tower_with_Nancy_Zieman
    http://www.hetperfectecadeau.nl/derriere-la-porte-naaispullen-blik-2/

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Als ik ga naaien pak ik: mijn naaimachine, mijn werkje waar ik mee bezig ben en een kleine borduurschaar. Zonder klein, scherp schaartje ben ik verloren... Een absolute musthave.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...