donderdag 5 september 2013

Jurkje "best friends"

Jurkje Ottobre 4-2013 Princess Castle


Eindelijk is er weer eens iets onder mijn naaimachine vandaan gekomen. Ik maakte het jurkje "Princess Castle" uit de Ottobre nr 4 2013 van de Bora tricot "Best friend". Een schattig stofje, maar ik had vooraf niet stil gestaan bij het toch lastige patroon van de stof. Ik ben tevreden genoeg hoe uiteindelijk het resultaat is. Helaas staan de poppetjes van het onderpand niet helemaal kaarsrecht. Achteraf had ik de stof open moeten leggen en het patroon dubbel moeten tekenen. Achteraf praten.... volgende keer toch beter opletten. Al denk ik niet dat tijdens het dragen het op zal vallen. 
Het patroon heb ik wel aangepast. In totaal 4 cm ingenomen. Morgen maar even passen.
De halslijn, mouwboordjes en de ingang van de zakken werkte ik af met elastisch biaisband. Met een siersteek heb ik het vast gestikt. Voorheen gebruikte ik altijd een smalle zigzag om het elastisch biaisband vast te stikken, maar ben helemaal enthousiast hoe deze afwerking is! Enige minpuntje is dat ik die steek wel op mijn machine thuis heb, maar de breedte niet kan veranderen. Op de machine die ik op naailes gebruikt heb kon dat wel en dan is het resultaat vele malen mooier. De zakken heb ik met de coverlock vastgestikt. Ik vind het stiksel erg stoer staan!  Ik word steeds beter vriendjes met mijn cover.


Detail halsbies afgewerkt met elastisch biaisband

11 opmerkingen:

  1. Netjes dat band!

    Die coversteek is lastig lijkt mij, zooo zichtbaar! Kun je heel soepel draaien daarmee? Teken je het eerst af met stofkrijt oid? Het resultaat is idd stoer, zeker ook voor je jongens leuk zo zomen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het draaien gaat steeds beter, maar is nog wel lastig. In dit geval was het eigenlijk wel makkelijk want dit is officieel de achterkant van de steek en dus heb ik op de achterkant van het jurkje gestikt.... hoop dat jullie me nog kunnen volgen. Gewoon netjes overal 1cm naad aangeknipt, daarna op de rand van de zak gestik en dan heel netjes de afstand gelijk houden. Zeker onwijs stoer voor de knullen ook! Er liggen al opdrachten klaar van ze :).

      Verwijderen
  2. Super zeg! Daar wordt je meisje zeker weten best friends mee! Princess Castle voor jouw prinsesje! Helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi jurkje. wat voor siersteek heb je precies gebruikt? neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet hoe hij heet. Ik zal een foto plaatsen van de steek zoals op de naaimachine staat, maar dat wordt op zijn vroegst pas vanavond.

      Verwijderen
  4. Ziet er erg leuk uit,en als je niks zegt ziet niemand wat van die poppetjes hoor!
    groetjes esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er heel leuk uit...is ook een super leuk stofje!
    Van die steken snap ik niets, maar ben dan ook maar een gewone huis, tuin en keuken naaister:))
    Fijn weekeinde!
    Letty/Elle-Bee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooi jurkje! Leuk met die coversteek. Geweldig stofje ook. Een site om te onthouden. Ik naaide uit deze Ottobre shirt 12. Dit jurkje staat ook nog op het verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...