vrijdag 6 september 2013

Neeltje, "Firewoman" deze is speciaal voor jou!

elastisch biaisband met sierstiksel vast gezet.


Gisteren postte ik dit jurkje en deze detail foto. Neeltje, alias Firewoman, vroeg me welke steek ik precies gebruikt had. Nu had ik gelukkig tijdens naailes een foto gemaakt welke steek ik gebruikt had met welke instellingen, want ik was niet zeker of ik dezelfde steek op mijn machine had. Overigens heb ik die wel, alleen kan ik hem niet verder veranderen. 
Verder 10% rek minderen in de lengte van het elastisch biaisband zodat het mooi aansluit tijdens het dragen!

Instelling siersteek pfaff naaimachine

6 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op elastisch biasband! (FOE Fold Over Elastic op amerikaanse sites)
  Ik zet het op t-shirt nekken vast met of een klein zigzagje, of (met het band op tricot uitgerekt) een heel klein steekje. Blijft goed zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, die steek heb ik ook op de machine. Ik gebruik regelmatig omvouwelastiek oftewel elastisch biasband en normaal gebruik ik een kleine zigzag. Ik ga toch eens deze steek uitproberen. Bedankt voro de tip.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ga me er eens in verdiepen vind het een mooie steek.
  Bedankt.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, die vraag had ik ook al, welke steek het was, bedankt Neeltje, voor het vragen :) Maar nu heb ik nog een vraag: wat bedoel je met "10% rek minderen in de lengte van het elastisch biaisband"?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met 10% rek minderen, bedoel ik dat als je bijvoorbeeld een halslijn van 70cm hebt (dat was in dit geval) dan neem je 70-10%= 63cm elastisch biaisband. Je verdeelt het band in 4 gelijke delen, dat doe je ook bij de halslijn met de stof. Vervolgens speld je op die 4 punten je band aan de stof vast en stik je het band licht uitgerekt aan de stof vast. Succes!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...