donderdag 16 juli 2015

Dag lieve juffen en meester, hallo vakantie!

Vandaag was het tijd om de lieve juffen en meester gedag te zeggen. 
Morgen een vrije dag en daarna echt zomervakantie!

Dag lieve juf

Onze knullen zitten op een Montessorischool, zij zitten dus meerdere jaren bij dezelfde leerkracht. Middelste knul gaat de onderbouw (groep 1-2) verlaten en gaat volgend jaar starten in de middenbouw (groep 3-4-5). Grote knul verlaat de middenbouw en gaat naar de bovenbouw (goep 6-7-8). Echt tijd om een afscheidskadootje te geven aan hun leerkrachten waar ze veel plezier beleefd hebben 2 en 3 jaar lang.

Ze bedachten zelf wat ze wilden geven, kozen de stoffen uit, voor elke leerkracht werd dit zorgvuldig gedaan. Er is hier in huis namelijk best wel wat keus aan stoffen..... :)

Aangezien niet alle juffen op dezelfde dag gedag werden gezegd, heb ik ze in etappes gemaakt en ben ik vergeten van alle varianten foto's te maken...

tissuedoos hoes

De rechter is een stoere sterren Stenzo stof voor de meester van grote knul. De voering is precies dezelfde stof. Een standaard biaisband gebruikte ik als afwerking. Een andere variant met deze sterrenstof was voor de super inval juf van grote knul, de voering heb ik van de blauwe stof gemaakt die aan de linkerkant te zien is. Voor de juffen gebruikte ik biaisband met randje kant voor de afwerking.

tissuedoos hoes voor een lieve juf

Middelste knul zocht deze combi uit voor zijn lieve juffen. 

en nog een doosje met een hoesje, zo geknipt

 Natuurlijk maakten ze zelf nog een kaart met een tekst en tekeningen erbij, dat is eigenlijk nog het mooiste van alles!

Zo kunnen de juffen en meester tenminste sfeervol snotteren als zij terug denken aan de mooie jaren!

Lieve Marina, Yvonne, Linda en Hans bedankt voor alle jaren, de kinderen zijn dol op jullie!


De vouchercode: Tour2015 geeft nog steeds 10% korting op haakgarens, Eucalan, haaknaalden, flock- en flexfolie! Voor meer info kijk hier. 

5 opmerkingen:

 1. Leuk gemaakt en altijd fijn om zo iets te krijgen vind ik.Raar dat jullie nu pas vakantie hebben terwijl ze hier al vanaf 1 juli vrij hebben.Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gespreide vakanties heet dat hier...... wij wonen precies op grens gebied, 1 dorp verder heeft al een week vakantie, soms zit er zelfs 2 weken tussen. Hoogst irritant! Van mij mag het afgeschaft worden.

   Verwijderen
 2. Zo leuk! Ik wou dat ik die juffen was :-)
  Ik vind het ook tof dat je kids naar een Montessori-school gaan, het moet niet altijd het klassieke onderwijs zijn.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Montessori onderwijs is geweldig! Zoveel meer mogelijkheden... oke enigszins bevooroordeeld ben ik wel aangezien ik zelf ook Montessori basisonderwijs gehad heb.

   Verwijderen
 3. leuk hoor, zo'n persoonlijk kadootje, ik probeerde ook altijd iets te maken. Onze kinderen hadden hun leerkracht ook vaak 2 jaar, omdat de school veel combiklassen had. Sommige mensen vinden het vervelend, ikheb er nooit moeite mee gehad. Onze jongste had haar leerkracht zelfs 4 jaar, niet de normale gang van zaken, maar door het schuiven van leerjaren kwam dat toevallig zo uit. Voordeel was wel dat het heel vertrouwd was en de leerkracht kon in groep 8 heel goed aangeven welk vervolgonderwijs een mooie keus was.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...