dinsdag 12 januari 2016

Temperatuur deken, update 1

Weersverwachtingen zijn niet meer zoals ze waren, verwachtingen worden veelvuldig gecheckt, temperaturen niet meer gezien als getallen, maar als kleuren. I love it!

Ik heb gekozen voor een eenvoudig patroon wat direct aan elkaar te haken is, zodat de kans van slagen groter is. Jaja ik ken mezelf ;). Het kost me ongeveer 20 minuten per dag, inclusief draadjes afhechten. 


temperatuur deken 10 januari 2016


Mijn deken tot nu toe. 
Opmerkzame kijkers denken wellicht dat ik al achterloop want er zijn maar 10 granny's te zien. Wel ik haak 1 dag later in de avond. Dus vanavond haak ik de granny van gisteren. Zo heb ik echt altijd de goede minimum en maximum temperatuur van de dag.
En ja zondag was het hier heerlijk warm weer, 9,5 graden! Wat hebben we met elkaar genoten van de zon. En eerlijk?  Ik gisteren ook bij het haken dat ik een nieuw kleurtje erbij mocht pakken.

Kleur- en temperatuur schema, Hjertegarn extrafine merino

Mijn kleurkeuze en temperatuur schema.

Stiekem geniet ik ook van het feit dat wij vrouwen allemaal hetzelfde zijn over de hele wereld. Ik ben ook lid van de internationale facebook groep en echt waar, een wereld van herkenning. Even veralgemeniseren, sorry mocht je jezelf niet herkennen dan hoor ik het graag?

Er wordt zoveel getwijfeld, zeker in de eerste dagen van het jaar. Is mijn kleurkeuze wel goed, zal ik toch niet een ander patroon doen, moet de temperatuurverdeling niet anders? Zeker als er 2 of 3 dagen op rij eenzelfde kleurstelling gebruikt wordt, lijkt er een explosie te onstaan van deze berichten. 
Wat is dat toch met ons vrouwen dat we altijd het heft in eigen handen willen hebben? Deze temperatuur deken lijkt verder te gaan dan alleen haken, maar ook leren loslaten, leren stoppen altijd de controle willen hebben en je overgeven aan de elementen van de natuur.
Ondanks dat ik prachtige patronen voorbij zie komen die ik graag allemaal eens zou willen haken, soms zo'n stemmetje dat zegt: "zal ik toch nog switchen, het jaar is nog jong?"
Maar nee, ik blijf bij mijn besluit. Maar stiekem moet ik lachten dat we eigenlijk best op elkaar lijken, waar we ook wonen op de wereld.
Ik ben zo benieuwd hoe deze deken zal gaan worden.


2 opmerkingen:

 1. Ziet er wel een leuk project uit!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie bedenking, dat er een universele herkenning is voor wat betreft ons vrouwelijk karakter :-)
  Ik doe zelf niet mee aan de temperatuurdeken, omdat ik zoiets al gauw als een 'verplichting' ga zien en ik ben niet zo goed in verplichtingen ;-)
  Maar ik vind het wél een heel origineel en leuk idee, en ik ben benieuwd hoe je deken zal groeien!
  Veel plezier ermee,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...