zaterdag 20 februari 2016

Kijkje in mijn atelier, deel 1

Op jullie verzoek zal ik met regelmaat jullie een kijkje geven in mijn atelier. Vandaag dan misschien een minder spectaculaire start, maar ik heb zojuist eindelijk mijn afscherming van mijn voorraadruimte af gemaakt en daar ben ik heel blij mee!

In december 2014 begon de verbouwing. Het vervangen van een dak leek wel op een nachtmerrie. Echt nog "even snel" voor de kerst moest het gebeuren. Juist die dagen goot het van de regen. Murphy's law... Ik schreef er al in december 2014 over, met wat foto's hoe het was. 

Uiteindelijk heel wat maanden later werd de vloer gelegd in onze zomervakantie en kon ik begin september beginnen met inrichten. Ondertussen zijn er al weer kasten verplaatst, omdat ik toch meer zooi had wat ik kwijt moest kunnen ;).

Begin januari 2016 toen ik een oproep plaatste om gezellig te komen naaien, konden jullie ook al een deel zien hoe mijn atelier er beneden eruit ziet. 


Knopenkast - opslag

Aanvankelijk stond de knopenkast beneden, maar nu heb ik de knopenkasten op de vide gezet, want ja, mijn atelier heeft een extra verdieping, die zat al in de oorspronkelijke schuur en hebben we alleen een mooi hekwerk gegeven. Achter mijn knopenkasten, onder het schuine dak heb ik een prachtige opslag/voorraad ruimte. Maar je keek er precies in als je de trap op liep. Tijd voor een mooie afscherming!

Vanaf de trap de vide op komend

Als je nu de trap op komt, loop je tegen dit gezellige gordijn aan!
Aangezien de stalen balk deel van de constructie is, kon ik niet werken met een tunnel waar ik de balk doorheen zou schuiven. Eigenlijk heb ik het simpel opgelost door een tunnel te creëren met behulp van Kam snaps. 


zoek de naad!

Zoek de naad! :)
Uiteraard was de stof niet breed genoeg voor het afscherm-gordijn. Wat was het een klus om het patroon netjes door te laten lopen! Maar ik ben zeer content hoe het gelukt is. Uiteindelijk heb ik de stof met stylefix aan elkaar geplakt en daarna gestikt. Super resultaat en het stylefix voel en zie je er echt niet doorheen! 6 opmerkingen:

 1. Ooooh die knopenkast! Wat fijn dat je zo'n mooie grote ruimte hebt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie oplossing met dat gordijn met dat geweldig design!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een knopenverzameling heb je. Tof om te zien!
  Heerlijk zo'n atelier.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit idee ga ik onthouden voor ons zeer gek gevormde zolderraam aan de zijkant van ons huis..... De logees liggen namelijk nooit donker en helemaal afgesloten vind ik zonde van het fijne zonlicht wat er binnenkomt.
  Jullie hoekje ziet er zo super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien hoor, en wat een knopen zeg.
  Mooie toepasselijke stof heb je ervoor gebruikt.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...