woensdag 28 juni 2017

super handige organiser voor naaispullen, medicijnen of wat dan ook

Elke maand wordt er bij de vereniging Sancho een patroon uitgetest door 3 leden. Deze maand was ik de gelukkige tester. Ik ontving het patroon 1128 van Simplicity. 


Het patroon bevat eigenlijk 6 patronen, een tas, toilettas, cosmetica tasje, portemonneetje, craft organiser en een auto organiser. Ik maakte patroon E, de craft organiser.

Simplicity 1128, MaMarieke, SPE

Eigenlijk stond zo'n handig ding al een tijdje op mijn lijstje. Mijn vader heeft zo'n handige toillettas. Nu tetteren we altijd alles toilletspullen van het hele gezin in 1 gratis gevalletje, sorry maar meer kan ik het niet noemen. Een aparte bak voor de medicijnen, nog een zakje voor haarspullen etc. Het is altijd een gegraai en gezoek. Misschien ken je het wel, of ben jij wel heel goed georganiseerd?
 Dit lijkt me wel wat om te gaan gebruiken als nieuwe toillettas/medicijn tas voor in de caravan. Ik weet al een goed plekje om hem te hangen zodat we altijd heel snel het juiste kunnen pakken.

Simplicity 1128, MaMarieke, SPE

De achterkant van het tasje.

In het patroon werd geadviseerd om de tas te voorzien van een extra laag fleece. Dat heb ik niet gedaan omdat ik geen extra volume of stevigheid nodig heb. De stof die ik gebruikte is al stevig genoeg. Ik koos voor veelkleurige blokjes Gobelin.

Simplicity 1128, MaMarieke, SPE


 Eigenlijk is het dus gewoon een opgevouwen tas met 4 vakken die gesloten worden met een rits. Niet meer en niet minder.

Om alle ritsen netjes vast te naaien heb ik gebruik gemaakt van Stylefix. Echt super handig is dat! Op zich draai ik mijn handen niet om om een rits ergens in te zetten, maar nadat ik eens stylefix gebruikte om een rits ergens in te zetten, het patroon moest toen precies doorlopen en ik dus echt niet wilde dat de stof zou verschuiven, moet ik bekennen dat het wel echt heel makkelijk werkt. Spelden of wonderclips zijn dan overbodig en het scheelt echt tijd....

Simplicity 1128, MaMarieke, SPE

Het patroon adviseert eigenlijk om de zakken van doorzichtig vinyl te maken. Dat had ik niet in huis en op zich vind ik het wel fijn als de boel kan ademen. Ik gebruikte voor de zakken dus netstof, of meshfabric, van ByAnnie's. Heeft een beetje stretch, dus wel opletten hoe je de zak knipt.

Verder was alle afwerking met biaisband. Mocht je dus willen oefenen om biaisband aan te zetten, dan is dit een leuk oefenproject! Ik heb heel lui voor kant en klaar biaisband gekozen, maar dat kun je natuurlijk ook makkelijk zelf maken.

Overigens denk ik dat dit tasje ook echt super praktisch is voor naai spullen! Het is dat ik natuurlijk de luxe heb van een eigen atelier en vrijwel alleen in mijn atelier naai. Ik hoef niet te zeulen met mijn spullen of ze heel efficient op te ruimen. Maar echt anders zou ik dit gebruiken om alle handige atributen in op te slaan!

Ik denk dat ik zeker nog wel andere modellen van het patroon ga maken. Wat ik wel echt een nadeel vind, is het papier waar de patronen opgedrukt zijn. Echt van dat hele dunne papier, vergelijkbaar met luchtpostpapier van vroeger (of bestaat dat nog steeds?) en dan heel vaak gevouwen. Je moet echt oppassen met open en dichtvouwen dat het papier niet scheurt. 

Patroon: Simplicity 1128, model E
Stof: veel kleurige blokjes Gobelin uit de webshop , binnenkant een effen katoentje wat ik nog had liggen en mesh fabric/netstof van ByAnnie's

6 opmerkingen:

  1. Handige toilettas organizer voor in jullie Caravan! Mooi geslaagd project!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is erg mooi geworden! Dat wordt geordend op vakantie gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi en handig! Dat dunne patroonpapier is vervelend. Ik heb ook 1 patroon met dat dunne spul.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldig handige tas en hij ziet er ook nog eens mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er handig uit. Een patroontje om te onthouden voor als ik er hier weer eens een rommeltje van heb gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...