woensdag 4 april 2018

Maart, digitale patroon maand, de balans

4 april alweer... de tijd vliegt.
April, dat betekent dat maart voorbij is... de maand die in het teken van digitale patronen stond. 

Ik was niet alleen, jullie reageerden heel enthousiast en velen gingen met mij de uitdaging aan om eens te graven in je digitale patronen. Super tof te zien dat jullie ook geinspireerd werden. Heb ook weer leuke blogs ontdekt.

Voor mij was het echt een super inspirerende maand. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik er zoveel plezier in zou hebben om steeds weer wat nieuws uit te printen en uit te proberen.

Tijd om de balans van Maart de digitale patroon maand op te maken.

Mr Hood Hoodie  - wollentrui voor manlief 
Hij is er super blij mee. Vaak gedragen zeker met de enorme koud in het begin van maart. Hier komt vast nog eens een iets minder warme variant van.

Kathes Schwester hoodie - 2 keer voor mezelf
Een heerlijk patroon. Ik paste de capouchon aan, want ik vind hoodies eigenlijk helemaal niets ;). Ondertussen heb ik de kraag al weer wat bij getekend naar inspiratie van de Vivax. Volgende keer ga ik alleen niet de kraag met de plooien maken, want als je die mooi wilt laten vallen moet je strijken nadat je de trui gewassen hebt... iets waar ik niet zoveel van houd ;).

AnniNanni fleece jack - softshell jack voor mezelf
Een goede testversie. Ik ben nog niet tevreden... teveel ruimte in het achterpand en eigenlijk te weinig op de heupen. Wellicht komt het ook wel omdat ik natuurlijk een niet rekbare stof gebruikt heb.

Tunika Enie - tuniek voor dochterlief
Tja ik weet het niet zo goed.... denk dat dit bij een eenmalige versie blijft.

Elizabeth jurk van Hagar tot Ruth - zomerjurk voor dochterlief
Dochterlief vindt deze jurk helemaal super en het achterliggende initiatief is dat natuurlijk ook.

Foras - 3 versies
Ik deed deze maand ook nog eens mee aan de patroontest en dus was de Foras voor mij een digitaal patroon. Ik naaide 3 versies, 2 met rimpelrok en 1 met cirkelrok. Alle 3 met 3/4 mouwen, ideaal met dit weer en heerlijke speeljurken!

AnniNanni legging - voor dochterlief
Ik maakte een eerste testversie, hij zit prima. Misschien nog iets wijd op de bovenbenen en bij de buik, maar dochterlief vindt dat zelf alleen maar prettig. Dit wordt het legging patroon voor de komende tijd (en misschien wel jaren want het is een grote matenrange!)

Regina met cirkelrok - voor dochterlief
De Regina maakte ik alleen in de testronde in november. Ik combineerde de jurk met de cirkelrok van de Solis. Een topjurk, met een vestje erover en met maillot eronder ook prima draagbaar en dus ligt de jurk alweer in de was.

Ik gebruikte dus 7 nieuwe  digitale patronen en 1 die ik al eens had genaaid.

Moet ik wel bekennen dat ik tijdens de sale van Makerist, die toevallig ook in deze maand viel, toch me heb laten verleiden om nog 2 patronen aan te schaffen.... en ook de Elisa wrap van Halla heb ik in de sale gekocht. Die laatste is al uitgeprint en ben ik bezig met naaien.


15 opmerkingen:

  1. Wat heb je veel gemaakt, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! Heel wat creaties achter de rug! Top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tx, ik was zelf eigenlijk ook wel onder de indruk van de lijst*bloos*

      Verwijderen
  3. Dat is een hele mooie lijst, ik blijf eraan werken. Volgend weekend, twee geboortegeschenkjes met pdf patronen op de planning

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben benieuwd wat jij gaat maken.... ik moet voor komende maandag ook iets af hebben voor een beebje.... maar moet nog op zoek gaan naar een patroon. Stof heb ik wel al uitgekozen, die nieuwe van Nijntje :)

      Verwijderen
  4. Super! Fijn dat je er nu zoveel hebt gemaakt! Ik ben bezig het eerste patroon uit papier te knippen....��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig! Gaat niet om hoeveelheden he, ging voor mij om die schop die ik onder mijn kont nodig had om eens wat met digitale patronen te doen! Dat is gelukt en ik had er ook nog plezier in!

      Verwijderen
  5. Wat een productie. Geweldig. Je hebt mij wel aan het denken gezet om eens echt al mijn PDF-patronen goed op te bergen in mapjes. De afgelopen sale van Makerist heb ik aan mij voorbij laten gaan. Ik had slechts één maaksel van een PDF-patroon echt af in maart en was wel aan een tweede begonnen die (geen grapje) op 1 april af was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh jij bent ook al je patronen op de computer aan het rangschikken geweest. Ik heb hetzelfde onlangs gedaan. Dat geeft al veel meer rust en overzicht he? Super toch dat je 2 pdf patronen gebruikt hebt. Beter dan dat ze zomaar in de computer blijven zitten :).

      Verwijderen
  6. Wauw, wat ga je snel. Heerlijk zo'n uitdageing 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms verbaas je inderdaad jezelf ook.... maar eigenlijk is het ook een must, want die kinderen blijven maar groeien en er zit niets meer in hun kledingkast.. ohja en mijn eigen kledingkast moet ik ook hoognodig is vullen. Heb een tijdje geleden eens een goede date gehad met een onwijs gezellige vrouw met hele wijze woorden ;).

      Verwijderen
    2. Klinkt als een goede date 😉
      En is inderdaad herkenbaar die groeiende kinderen. Ik moet hier ook weer aan de slag (zodra ik klaar ben met ziek zijn).

      Verwijderen
  7. Wat een indrukwekkende lijst zeg! Zelf heb ik 1 digitaal patroon gemaakt: de omni tempore voor de jongste😊. Voor de oudste had ik de volwassen versie al wel een paar keer gemaakt maar de kinder versie was (tot jouw uitdaging) nog niet uitgeprint en gemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat zal hij blij zijn! Fijn toch om weer eens een nieuw patroon te maken.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...