Pagina's

vrijdag 1 maart 2019

Creatieve naai uitdaging, doe je mee?



Creatieve naai uitdaging MaMarieke


Herken jij je in een van onderstaande punten? 

* je hebt genoeg stofjes in de kast, maar kan juist niet beslissen welke je gaat gebruiken

of

* die stapel patronen, teveel om een keuze te maken

of

* genoeg schatten om voor te naaien, maar voor wie ga je beginnen ?

of

* zoveel ideeën, to-do-lijst, plannen....

of

* je hebt gewoon zin in een leuke uitdaging!


Dan hebben Guus van Stoffenfeest en ik een wervelend idee:
een stok achter de deur en eens uit je comfortzone komen! 

Durf jij het aan?


 Iets naaien met 3 voorwaarden, die een ander jou geeft. 
Laat je uitdagen en wie weet ontdek jij wel nieuwe technieken en kom je weer helemaal in je naai flow!

Helaas is de inschrijving voorbij.

Concreet:
* je geeft je op
* je wordt gekoppeld aan iemand
*  je bekijkt zijn/haar blog/insta/fb account om een kleine indruk te krijgen aan wie je gekoppeld bent
* je geeft die persoon 2 criteria waaraan het volgende naaiproject moet voldoen. Natuurlijk moet dat weer niet te specifiek zijn, maar wel concreet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan:
UWYH, soort stof, kleur, kledingstuk voor jezelf/kind etc - patroon wat je nog nooit gebruikt hebt, laatst gekochte stof gebruiken -  etc etc je begrijpt vast de bedoeling wel ;).
* een 3de criteria krijgen jullie van Guus en mij
* Vervolgens ga je lekker aan de slag en laat je zien wat je hebt gemaakt.

Tijdspad:
* opgeven kan t/m zondag 3 maart 
* maandag 4 maart krijg je jouw naaibuddy toegewezen en krijg je toegang tot de besloten fb groep
* uiterlijk vrijdag 8 maart geef jij de 2 criteria door, dus jij krijgt dan ook van iemand 2 criteria
* op vrijdag 8 maart ontvang je ook een 3de criteria van ons
* in de week van 25 t/m 31 maart post je op je blog, fb of insta over je opdracht en naaisel, tussendoor wat sneak previews is natuurlijk super leuk! 
Zorg je er wel voor dat iedereen je berichtje dan kan zien?


Doe je mee? Geef je dan hier op: klik.


Gebruik de volgende #
#naaienmetstoffenfeestenmamarieke #mamarieke #stoffenfeest #sewingtogether #naaien


PS heb je geen social media, geen punt! Natuurlijk mag jij ook gewoon meedoen, het gaat erom dat je de uitdaging aan wilt gaan. Wel vinden we het leuk als we een foto van jouw naaisel mogen ontvangen (hoeven geen gezichten op te staan, gewoon platte foto's kunnen ook!) en een klein begeleidend schrijven. Dat zal dan weer hier op mijn blog gedeeld worden. 

31 opmerkingen:

  1. Ik vind het een ontzettend leuk idee maar ik heb geen “blog” ben nog zoekende hoe ik dat moet opzetten en om alles “open en bloot” op FB te plaatsen trekt mij niet zo aan en instagram hebben de kleinkinderen mij voor aangemeld en dat gebruik ik nooit, zou niet weten hoe ik daar medoc moet gaan dus ik ga me nu eens goed oriënteren hoe ik een blog moet makelen de volgende keer ben invang de partij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier en daar een schrijffout maar dat krijg je als je te snel op publiceren drukt zonder eerst de tekst goed na te lezen, sorry

      Verwijderen
    2. Ik heb ook geen blog of instagram, maar wel een facebookpagina. Ik ga daar dus mijn foto's plaatsen, ik plaats alleen het kledingstuk. Als het perse gedragen moet worden, maar ik het gezicht onherkenbaar. Dan kan ik toch meedoen :).

      Verwijderen
    3. Als je het gezicht onzichtbaar maakt kunnen ze nog altijd achterhalen wie je bent, ik ben hier de laatste tijd voorzichtig mee, vandaar

      Verwijderen
    4. Lieve schatten, jullie mogen ook mee doen zonder fb, insta of blog! Daarbij hoeven nooit foto's met mensen/kinderen ofzo online! Gewoon je naaisel is goed genoeg. Het gaat erom dat je de uitdaging aan wilt gaan en niet een social media event ;). Ohja en je mag altijd mij een foto sturen wat je genaaid hebt en dan post ik het hier op mijn blog. Dus voel je welkom Ans om mee te doen! :)

      Verwijderen
    5. heb gelijk nog een klein stukje bij het blogbericht erbij gezet. Dus tx Ans voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Begrijp ik het goed dat je de facebook account openbaar moet zetten als je mee wilt doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je dat niet wilt, hoeft dat niet. Dan kun je altijd even wat foto's doormailen en blog ik ze hier. Het gaat om het naaien, niet om de social media ;) maar we vinden het wel leuk om alles te zien wat er gemaakt is :).

      Verwijderen
    2. Hoeft op zich niet je hele account te zijn. Je kunt ook per foto besluiten of je ze op openbaar zet, maar ik lees dat er een besloten facebookgrope komt. Dat is wel fijn :).

      Verwijderen
  3. Kort vraagje, geef je de 2 verzonnen criteria zelf door aan de persoon waarvoor je er moest zoeken? Ik kijk er al heel hard naar uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op maandag krijg je een mailtje met een link naar een spreadsheet waar de gegevens van je naai-buddy in staan. Daar zet je de criteria dan weer in. Maar uitleg volgt in de mail op maandag :). Tof dat je meedoet... enneh ik heb ook bijna geen geduld, ben heel benieuwd naar mijn criteria :)

      Verwijderen
    2. ok toppie, en bedankt voor de organisatie :-)

      Verwijderen
  4. Aurélie Mpiutu2 maart 2019 om 00:21

    Misschien kan je een facebookgroep oprichten voor de deelnemers? Dan moet niemand zijn facebook pagina openstellen voor publiek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga dat even overleggen met Guus, maar ik vind het een goed idee! Je hoort er nog over :)

      Verwijderen
    2. Er komt inderdaad een besloten fb groep zodat niemand zijn fb pagina open hoeft te stellen voor publiek. Ook wel zo makkelijk om al je vragen daar te kunnen stellen. Als je je hebt opgegeven, krijg je maandag een mailtje met uitnodiging voor die groep. Dank je voor je suggestie!

      Verwijderen
  5. Leuk idee en ook wel spannend. Ik ben erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Superleuk initiatief, maar door drukke agenda is de termijn voor mij te kort. Ik hoop dat de actie een groot succes is en dat jullie m nog een keer doen, vind het concept leuk en uitdagend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja jij hebt met Creapower natuurlijk al zoveel werk te verrichten. We gaan zien hoe groot succes het wordt en wellicht komt er nog een herkansing!

      Verwijderen
  7. Twijfel nog heel erg, voornamelijk om de beschikbare tijd die ik in maart bijna niet heb. Ben ook bang dat iemand gaat zeggen naai eens een broek ipv rok of jurk. Is idd buiten de comfortzone maar ook buiten de beschikbare technieken dus dat zou dan al helemaal niet gaan lukken binnen de tijd (Die er dus niet is haha). Ga je dit vaker doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Begrijpelijk.... ik kan natuurlijk niet zeggen wat de opdracht gaat zijn. Zelf vind ik het ook erg spannend eerlijk gezegd :). Of we dit vaker gaan doen weet ik nog niet, afhankelijk hoe deze keer gaat verlopen! Voorlopig al wel heel veel inschrijvingen (meer dan verwacht).

      Verwijderen
  8. Lijkt me leuk om mee te doen...heb alleen moeite met creteria...stel ik noem als criteria: Jeans en borduren....is dat dan te specifiek of hoe kan ik dit het beste zien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk ik niet dat dat te specifiek is, met wat je noemt kan je heel veel kanten op en is ruim te interpreteren... lees ik zou er wel mee overweg kunnen ;)

      Verwijderen
  9. Ik heb me opgegeven, ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. spannend .... Ik heb (alweer) een vraag .... ook al is het een besloten groep, mogen we wel op onze eigen blog posten omtrent de uitdaging?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. woohoo, verzoek om lid te worden verstuurd .... spannend allemaal.

      Verwijderen