zondag 3 januari 2016

Eindelijk schooltas voor kleuter

Als je 4 wordt is dat een enorme mijlpaal, want dan mag je eindelijk naar school! Daar heb je uiteraard een nieuwe tas voor nodig, want je bent natuurlijk een meisje ;).

Dat dochterlief precies 1 maand geleden 4 werd en 2 weken naar school ging voor de kerstvakantie en dat deze mama gewoon te laat aan het werk ging voor haar kleinste spruit, is natuurlijk een schande. Gelukkig is onze dochter altijd vrolijk en makkelijk. Zonder mopperen gebruikte ze die 2 weken de tas die ik vorig jaar nog even op de valreep voor de vakantie voor haar maakte. Zie nu dat ik die tas nooit geblogd heb. Had ik ook echt de avond voor vertrek nog even snel in elkaar gezet ;). Maar wel met de mededeling dat ik dan in de vakantie een tas voor haar moest maken.... een ROZE tas.

Op oudejaarsdag hielp ze mij nog even herinneren wanneer ik die tas nou toch ging maken. Shame on me! Dus op oudjaarsdag heb ik het patroon getekend en op nieuwjaarsdag ging ik voor haar aan de slag. Gisteren maakte ik de tas af en vanochtend stond ze te stralen toen ze haar tas zag staan. 


De draagtest doorstaan...


3 keer raden wat erin zit.... jawel ROZE trommeltjes en roze en een paarse bekers. Voor de test even snel per ongeluk de bekers van de knullen gepakt, je begrijpt natuurlijk wel dat mevrouw daar commentaar op had. Verboden voor jongensspullen..... 

Even laten zien hoe de rits werkt, met handig roze treklusjes

Eenvoudig model tas, recht toe recht aan zonder enige fratsen of verborgen vakjes. Gemaakt van geplastificeerd katoen. Voor de versteviging gebruikte ik ByAnnie's soft & stable zodat de tas volume kreeg en straks goed op de kapstok van school blijft staan! De voering maakte ik van dezelfde geplastificeerde katoen, ideaal bij eventuele lek beker. De binnenkant voorzag ik nog van een laag Insul Bright, temperatuur isolerend materiaal. Ben benieuwd of haar drinken en eten dan iets koeler gaat blijven. Zeker straks in de zomer als er een koelelement bij gaat. Eerlijk toegeven was het bij de zijkant even een gepruts door alle lagen stof heen. Dat moet vast handiger kunnen... toch nog eens op het web gaan struinen voor makkelijkere manieren om de rits in een tas te zetten.

klein detail, roze runner bij fuchsia rits

Natuurlijk ook weer een fuchsia kleurige rits, ik kon haar niet overhalen tot een aqua rits helaas. De enige vrijheid tot kleurcreativiteit die ik kreeg was een licht roze runner. Daar was ze dan toch wel heel erg blij mee.

Patroon: zelf getekend, maten van 2 trommels en 2 bekers als leidraad gebruikt


8 opmerkingen:

 1. Mooie tas en missie geslaagd! Dat wordt een hele fijne eerst dag school na de kerstvakantie.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Snap dat ze daar helemaal blij mee is, leuk om te lezen dat hoe klein ze ook zijn, ze toch echt hun eigen ideeen bij kleuren hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe tas zeg!En goed van je om ze in geplastificeerd stof te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi geworden!
  Allicht dat je dochter daar trots mee rond loopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super, er is er hier eentje jaloers hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan zeg!, Je kunt er wat van!
  Dochterlief lijkt niet de makkelijkste klant, maar ze ziet er wel heel tevreden uit nu :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige tas. En ze is er blij mee, zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...