zaterdag 10 juni 2017

Super Sofilantjes workshop

Wat een toffe dag is het geweest, vermoeiend, maar enorm stimulerend. 
Annemiek, ontwerpster van Sofilantjes en ik gaven samen een workshop. Het was echt ontwijs tof om samen te doen. Zo leuk en inspirerend om elkaar te kunnen aanvullen, de passie van elkaar te zien :) en dan 5 gedreven vrouwen die echt heel hard gewerkt hebben, patronen aangepast, voor het eerst patronen uitgesneden in plaats van een schaar te gebruiken, ritsen zetten in tricot, ieder met zijn eigen gekozen Sofilantjes patroon.

workshop Sofilantjes en MaMarieke

Net binnen, ieder een plekje uitgezocht, nog wachtend op de laatste deelneemster.... en de koffie, want bij het zetten van de koffie brak er iets af.... gelukkig was ManMarieke thuis en die heeft het uiteindelijk gefixt. Er was dus koffie :).

workshop Sofilantjes en MaMarieke

Na het verhaal achter Sofilantjes gehoord te hebben, gingen we aan de slag. Patronen aanpassen op de maten die mee genomen waren. Op stof leggen, stof knippen of snijden wat toch best even wennen was voor de eerste keer, strijken en babbelen.


workshop Sofilantjes en MaMarieke

Fixeergewichtjes gebruiken in plaats van patronen spelden, rits in tricot zetten, biesjes aan naaien, praten en uitproberen over welke steken je het beste kunt gebruiken bij tricot naaien. Waarom je bepaalde stukken van patronen toch misschien de naaimachine boven de lockmachine kunt kiezen en ga zo maar door.

workshop Sofilantjes en MaMarieke

Iedereen hard aan het werk.


workshop Sofilantjes en MaMarieke

Natuurlijk kwam ook het tornmesje uit de kast.... maar volgens mij maar echt een enkele keer.

Zo hebben jullie een kleine impressie gekregen van de dag.... weinig aan gedacht om foto's te maken, sorry :). We hebben ook nog heerlijk geluncht buiten aan de picknicktafel met net vers geplukte aardbeitjes door ons kleine meisje. De dames hebben kunnen snuffelen aan een klein deel van de collectie Sofilantjes kledingstukken van Annemiek en van mij, kunnen voelen aan de stofjes die in de webshop staan (of nog niet) en gewoon een hele dag alles kunnen vragen.

Ik hoop dat jullie allemaal net zo genoten hebben van de dag als wij!
Annemiek jij ook echt heel erg bedankt, het was super!

En nu ga ik nog ff relaxen..... fijn weekend!

11 opmerkingen:

 1. Super zeg! Heb stiekem een beetje spijt dat ik me niet had opgegeven;-) Maar misschien komt er nog een volgende keer....?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was superleuk! En de broek paste mooi. Bedankt voor de toffe dag. Groeten Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh geweldig om te horen! Ook het elastiek goed van maat dus?

   Verwijderen
 3. Klinkt als een geweldige dag. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Maar er komt vast een herhaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een super leerzame en gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...