donderdag 15 augustus 2013

Is dit nesteldrang?

Vanmiddag zat ik samen met dreumes te lunchen, aan de eettafel in de serre. Al snel zagen we een konijntje, een wild konijntje. Dat is op zich niets vreemds, die zien we hier veel vaker.
Maar er was wat bijzonders. Het beestje was gras aan het verzamelen..... lang, wat uitgedroogd gras. Het beestje bleef maar heen en weer rennen. De kippen hadden er geen probleem mee en lieten het beestje heerlijk zijn gang gaan.

Nesteldrang of verzameldrang?

Bijzonder konijntjeBijzonder konijntje

Meer dan een uur heb ik in alle rust, dreumes moest echt naar bed, knullen zaten op school, van dit schouwspel kunnen genieten. Al snel had ik zijn holletje ontdekt. Naast onze schuur, onder de grond, bracht hij zijn zelf getrokken gras steeds weg. Wat een vlijt!


Bijzonder konijntje

Maar nu.... moeten wij ons ook achter de oren krabben omdat we straks een konijnenplaag gaan krijgen?
Overigens heeft hij het hol weer helemaal dicht gegooid....... dus ?????

5 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen hou het in de gaten, hij is in elk geval een hol aan het vullen. Misschien voor de winter of nog een nestje.
  Kan me voorstellen dat je daar uren naar kan kijken.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke foto's. Een konijn dat hooi verzamelt zie je niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk ontspannend naar levend natuur te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe is het nu? Het nesthol wordt idd dichtgemaakt. De moeder voedt de jongen maar 1x per etmaal geloof ik, gedurende 28 dagen. Tussentijds maakt ze het hol weer dicht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben prachtige beelden van het moeder konijn en de jongen.... het zijn er 4. Ik moet alleen nog even mooie plaatjes uit het filmpje halen en dan komt er een update. Ondertussen weten we al heel veel meer van het gedrag van de wilde moeder/vader konijnen en hun jongen. Nog zo'n 2 weken te gaan en dan komen ze definitief uit hun hol...

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...