zaterdag 12 mei 2018

ik werd heengezonden naar het atelier

....met als opdracht pas terug te komen als het t-shirt voor manlief af was. 

Blijkbaar was zijn geduld op....
of was ik niet gezellig genoeg omdat ik te weinig tijd achter de naaimachine had doorgebracht ;).

Feit was wel dat deze stof al enige tijd gesneden klaar lag om verwerkt te worden tot t-shirt. Zeg maar voor de kids clothes week lag hij al te wachten. Iets van 4 weken beloofde ik ManMarieke een shirt van een stofje wat hij zelf uitgekozen had. 


Billie Zonen09 - digitale blokjes shirt

Het werd weer een Billie, patroon ligt standaard klaar. Zit prima, alleen ga ik bij een volgende toch de halslijn 1cm verlagen denk ik. 

Billie Zonen09 - MaMarieke digitale blokjes shirt

Goh en eerlijk, zo gepiept om een t-shirt te naaien.... of dat moet ik natuurlijk eigenlijk niet zeggen want dan kan ik volgende keer 4 uur wegblijven en nog veel meer naaien ;).

Eigenlijk wilde hij de blokjes van beneden naar boven laten verlopen. Ik dacht eerst ook wel dat dat zou moeten gaan passen, maar helaas dat lukte dus. Met zijn 2,03m aan lengte was de breedte van de stof te smal en dus legde ik de patroondelen andersom op de stof. Gelukkig is hij helemaal blij met het eindresultaat!

Patroon: Billie Zonen09 voor volwassenen
Stof; digitale blokjes


10 opmerkingen:

 1. een hele leuke! Moeilijk om leuke stofjes te vinden voor mannen maar je deed het weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat juist leuk de print zo. En het shirt past helemaal bij hem. Lekker vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, moet niet veel gekker worden, maar er komen nu zelfs waseisen wanneer bepaalde shirts weer schoon in de kast wensen te liggen :)

   Verwijderen
 3. Super leuk! En het 'probleem' is herkenbaar😉. Hier paste de stof ook niet in de andere richting voor manlief... Maar zo is hij ook erg gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat hij zo veel toffer is dan als het wel gepast had. Beetje tegendraads, past wel bij mijn schatje ;).

   Verwijderen
 4. Mooi shirt geworden, de stof deze kant op is denk ik zelfs mooier. 2,03 m Ik snap heel goed waarom hij je achter de machines stuurt voor een shirt. Lijkt mij regelmatig lastig om een shirt te vinden die lang genoeg is, niet draait en ook nog eens een leuke print heeft. Al is een te lang shirt nu wel mode en die zijn hem vast wel precies lang genoeg. Weet dat mijn vader er altijd flink voor op pad moest met "slechts" 1,96m.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad is het een drama om fatsoenlijke shirts te vinden. Daarbij heeft hij (net als ik) een hekel aan shoppen ;). Dus geen idee of het nu wel zou lukken. Met het basispatroon is het indergeval zo gelukt :)

   Verwijderen
 5. Leuk shirt geworden en ja als ze goed zitten dan blijven ze erom vragen is bij mij de ervaring.
  Denk inderdaad dat de halslijn wel een cm lager kan ik zou er hier niet mee aan hoeven te komen zo hoog hihi.
  Leuke stof keuze hoor staat hem ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, bij dit shirt viel het opeens op.... ik dacht het en hij zei het na een dag dragen. Komt vast nog wel een nieuw shirt, maar eerst is er iemand anders aan de beurt ;).

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...