maandag 26 april 2021

Waar blijft de lente?

Ik snak naar de zon, het mooie nieuwe lente groen, blaadjes aan de bomen, gewoon de warmte van de zonnestralen voelen en buiten kunnen leven. 

De kledingkast van dochterlief lijkt wel op de blaadjesloze bomen en snakt naar vulling. Die koters blijven maar groeien. 

Korte mouwen zijn voorlopig nog niet aan de orde en dus maakte ik deze Scarlet jurk van tricot (officieel is het patroon getekend voor katoen, maar prima ook van tricot te maken, lekker makkelijk zonder rits). 


De hals werkte ik af met een biesje.... met mijn nieuwe biesgeleider voor op mijn coverlock. Kost wat duiten, maar wauw wat een mooie afwerking en wat ontzettend eenvoudig!


Nu heb ik voor de brede steekoptie gekozen, maar volgende keer ga ik een smaller stiksel gebruiken.

Nu nog een bijpassende legging erbij naaien en mevrouw heeft weer iets om aan te trekken!


Patroon: B-inspired Scarlet gratis digitaal patroon

W128, L146

maandag 19 april 2021

Nummer 3 van mijn lijstje

Blijkbaar werkt het om overzichtelijke korte lijstjes te maken waarbij elk kind 1 kledingstuk krijgt. 

Ik naaide voor de middelste dit weekend een semper van Sofilantjes. De cowl heb ik aangepast zoals ik al eerder op mijn blog uitgelegd heb. Die tuto kun je hier vinden

De stof had ik nog liggen, die had de middelste al eens uitgekozen. Heerlijk zacht summersweat door de modal die erin verwerkt is. Hij is helemaal blij!

Wie mij volgt op fb, zal wel denken waar is de wolf moon 2.0? Nou die komt er ook nog aan. Die stof moest nog gewassen worden en ik wilde per se deze trui gemaakt hebben toen ik in de flow zat en ik had deze stof nog voor hem gewassen klaar liggen.


Patroon Semper L164 W146

vrijdag 16 april 2021

Boxer test voor puber

Zo'n kort lijstje lijkt te helpen. Eigenlijk was ik van plan om voor de middelste een trui te maken, maar de stof moest nog even door de wasstraat heen. Na het avondeten gisterenavond bedacht ik me dat ik best voor de oudste even een boxer kon gaan maken. 

Ik liet de keukenboel achter me liggen en vertrok naar het atelier. Nog snel even puber bij zijn lurven gepakt en opgemeten. Nee ik ga niet sentimenteel doen, dat mijn kleine knul ondertussen de 1,80m bereikt heeft en al enkele maanden langer is dan ik.... of neerkijkt op mij om in zijn bewoordingen te spreken ;). 


Het was even zoeken naar de juist LMV die ik destijds speciaal vanwege de ondergoed patronen aangeschaft had. In mijn "ondergoed" restjes bak, je weet misschien wel, de restjes bak met stoffen waar je nog net ondergoed of een gedeelte van ondergoed van kan maken, viste ik een stofje uit wat volgens mij wel door de beugel kon voor onze bijna 14 jarige knul. 

Voor de tailleband gebruikte ik het nieuwe zachte zwarte elastiek uit de webshop. 



Ik zat een beetje te dubben welk patroon ik zou nemen, de grootste kindermaat of de kleinste herenmaat. Als ik op de maattabel af zou moeten gaan had ik beter de kindermaat gepakt, maar het model sprak mij niet aan. Dus toch gekozen voor de de XXS 

Gisterenavond na de douchebeurt is deze boxer gelijk aangedaan. Zojuist kreeg ik te horen dat hij "prima" zit (dat is het goed hè ;)) dus als hij vanavond nog steeds enthousiast is na een dag dragen, dan volgen er meer en mag hij zelf de stofjes uit komen kiezen!

Ohja en voor diegene die benieuwd zijn..... want ik liet immers de keukenboel gewoon achter....

JAAAAA ER WONEN KABOUTERS IN ONS HUIS!!!!

ze zijn alleen niet vaak actief hoor ;) 

Patroon: LMV 2-2019 Matthew boxershort

donderdag 15 april 2021

Super snel klaar

 Die naaidip is toch wel een dingetje, maar de koters zijn flink gegroeid, dus er moet iets gaan gebeuren.

In lijstjes maken ben ik goed, maar soms blokkeer ik dan extra door die lijstjes omdat ze te lang zijn. Dus beperkte mijn lijst zit door bij elk kind 1 kledingstuk te zetten en te beginnen met het makkelijkste en snelste project. Dochterlief was de gelukkige, zij kreeg een nieuwe joggingbroek. Gemaakt uit een restje wat ik nog in de kast had liggen. 



Het werd de domi L146,B116 van Sofilantjes, zonder zakken want ze draagt de joggingbroek alleen rondom huis en dat scheelt mij weer zakken checken voordat de broek de was in kan ;).


Zojuist de middelste maar eens opgemeten, want hij is nu aan de beurt. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...