vrijdag 29 april 2022

Dragon hemdje

 

Ik heb het al eerder vermeld, voorlopig probeer ik weer alle lappen echt helemaal op te maken, zodat de restjes bak niet nog verder aangevuld wordt. Er bleef nog net genoeg stof over om een hemdje voor de jongste te maken. Ik twijfelde een beetje of ze het wel leuk zou vinden, maar juist door het koningsblauwe biesje vind ik hem zelf heel geslaagd. Dochterlief vond hem "prima" 😂


donderdag 28 april 2022

Boy oh boy

 Nummer 2 in de puberteit en in een groeispurt. 

Hij is natuurlijk blij en heeft al berekend wanneer hij langer is dan ik.... ik hoop dat dat nog net iets langer duurt ;). Maar goed, er moet dus absoluut een nieuwe lente/zomer garderobe komen. 

Ik startte maar even met een t-shirt. Een Billie van Zonen09 wijdte 170S lengte 176. Halslijn wat verder uitgediept, zit perfect. Zojuist een wasmachine gevuld met nieuwe lappen, ik weet wat ik te doen heb komende tijd ;). Maar eerst moet er een proef t-shirt voor de oudste komen.

Stofje vind je nog terug in mijn webshop: Dragon blauw van Swafing


maandag 25 april 2022

Candy dress, het patroon wat heel lang lag te wachten op een vervolg

 Lang geleden maakte ik eens een candy dress toen het echt een hype was, je kunt die versie hier terug vinden.  

*Zo leuk om een blog bij te houden met alle naaisels, lang geleden is dus meer dan 5,5 jaar! Ik was toen niet zo enthousiast toen ik de blog schreef, maar uiteindelijk werd het echt een favoriet jurkje van dochterlief en is die jurk heel erg veel gedragen. Alle kleding van onze kinderen wordt weer doorgegeven, de kleding van onze dochter gaat door naar een gezin met 2 lieve meiden, ook zij hebben vast dit jurkje weer heel veel gedragen! * 


Omdat uiteindelijk dat jurkje dus zo'n succes was, wilde ik het wel al veel eerder weer maken... maar ik had het patroon TE goed opgeborgen. Je weet wel, te goed in de zin van geen idee waar het lag. Tot ik afgelopen vrijdag opeens een idee kreeg en ja hoor, daar in een bak met meer losse patronen vond ik hem terug! Stofje koos ik uit mijn eigen voorraad. Je weet wel, ook zo'n eindeloze hoeveelheid, want vaak ben ik toch wel verliefd op de stofjes in de shop en als er dan een coupon over is, dan neem ik die zelf wel eens. Als ik echt voor een specifieke stof uit de shop kies, naai ik daar gelijk iets van. Alleen  als ik een coupon over heb waar ik echt geen afstand van kan doen, belanden die dus vaak wel in de kast en uiteindelijk groeit zo je voorraad....

Dit stofje lag serieus dus al even te wachten om tot candy dress om getoverd te worden, want het grappige is dat ik dat wel echt gelijk in mijn hoofd had bij dit stofje.



Ik veranderde wel wat aan het patroon. Ze wilde geen touwtje in de taille en ik wist van de eerste keer dat ik de tunnel zo vreemd vond. Deze keer maakte ik dus een losse tunnel en deed daar elastiek van 3,5cm breed in. Je weet wel, dat heerlijke zachte franse pyjama elastiek uit de shop.



Ook werkte ik de halslijn gewoon af met een biesje. Ik heb een biesgeleider op mijn coverlock en dan zijn dit soort afwerkingen echt een fluitje van een cent!
De mouwen verlengde ik en voorzag ik ook van een normale zoom. Het rokje verlengde ik ook met nog eens 3cm. Uiteindelijk is dit jurkje wijdte 134 en lengte 152 geworden.
Wij zijn weer heel enthousiast!


Gisteren was het prachtig weer en we gingen op bezoek, dus ze wilde per se dit jurkje aan, maaaaaar kwam er achter dat ze dus geen passende donker blauwe legging had. Oepsie..... Letterlijk 30 min voordat we weggingen heb ik dus nog deze donker blauwe legging voor haar genaaid. Ik moet wel een beetje eerlijk zijn, het patroon ligt natuurlijk voor het grijpen, de stof idem en ik had donkerblauw garen op zowel mijn lock als coverlock zitten. Binnen 15 minuten zat de legging om haar benen! 
Een legging naaien stelt natuurlijk ook niet veel voor, binnenbeennaden, kruisnaad, ff zomen strijken en tunnel strijken en stikken en dan elastiek erdoor. Maar toch, zulk last minute werk had ik nog niet eerder gedaan ;).



Het was een couponnetje van krap 95cm, er was dus een heel klein restje stof over, precies genoeg voor nog 1 onderbroek. Zoals een lief naaivriendinnetje van mij, Neeltje van stofgoed, altijd een lap stof helemaal op gebruikt, probeer ik dat ook maar weer eens. Ik weet, ik heb het me vaker voorgenomen en als de stapel ondergoed dan weer voldoende is, dan komen alle restjes weer in de restjes bak, maar voorlopig mag er nog wel wat nieuw ondergoed bij, dus de lappen stof gaan de komende tijd weer steeds opgenaaid worden.


donderdag 21 april 2022

Soms is het liefde op het eerste gezicht

 En dat was het geval toen ik op insta het nieuwste patroon van Mialuna tegen kwam, de lady Reeva. 

Eigenlijk heb ik natuurlijk genoeg patronen, maar deze bleef in mijn hoofd rondspoken, de halslijn vond ik super en ik moet ook echt hoog nodig voor mezelf naaien... dus ik besloot deze keer overstag te gaan, maar wel met de afspraak met mezelf dat ik het shirt binnen 2 weken zou gaan naaien. En zo geschiedde...

Ik ben er echt heel erg blij mee! Hij draagt heerlijk, alleen vergeet ik steeds een 'aan'foto te laten maken. Super blij met dit patroon, ga zeker meer van deze shirts naaien.


Stofje is een oude van Lillestoff uit de kast, nog een restje. Ik maakte er al eens eerder een shirt van, maar die was te groot. 



zaterdag 16 april 2022

Maar iedereen draagt een topje

 Ik had haar al een klein jaar niet meer over topjes gehoord. Nieuwe school, nieuwe meiden, geen topjes?

Die conclusie klopte dus niet... toen we laatst samen de pasvorm van het nieuwe setje bespraken nadat ze het hemd en de onderbroek een dag aan had gehad (overigens was de conclusie "niets meer aan veranderen mam") begon ze er weer over.

"Mam, alle meiden uit de klas dragen een topje, op 3 na, ik en nog 2 meiden maar die zitten in groep 6"

"Wil jij ook graag een topje?" vroeg ik, natuurlijk al wel wetend dat ze daar waarschijnlijk van droomt.

"Ik weet het niet?'' 

"Ik hoor het wel als je er eentje wilt, dan maak ik die gewoon voor je. Denk er maar over na."


Einde gesprek......

en er kwam geen vraag, ook de volgende dag niet...Maar ooit was ik natuurlijk ook jong en toen kwamen net die topjes en oh wat wilde ik die ook graag, maar mijn moeder vond het niets. Krijg je een koude buik en rug ;). Dus ik had nog een restje van die stof van het eerste setje over. Daar konden nog 2 onderbroeken uitgehaald worden.... of 1 onderbroek en een topje ;). Ik koos voor het laatste.


Bralette van Boo! design, een gratis patroon wat ik ooit eens eerder gebruikte om een bikini te naaien. 
Ik legde stiekem dit setje in haar kast. Kun je je haar koppie voorstellen toen ze er achter kwam dat het geen 2 onderbroeken waren ;). Ze is zooooo ongelooflijk blij en trots dat de volgende dag direct het topje aanging. Zucht kleine meisjes worden ook groot.

En nu is het stofje echt op! 

Onderbroek patroon van BellaSunshine


vrijdag 15 april 2022

Nog een Stack

Stack.... eh ja daar kun je een stack van aanleggen ;). 

Dus ik maakte dezelfde week nog een tweede, met zoveel opties in 1 patroon maak je natuurlijk weer een hele andere variant. Ik koos voor de relaxed fit met tulip mouw.... echt dat soort mouwtjes vind ik altijd zo leuk :).

Een volledig andere outfit zo toch dan die ik afgelopen dinsdag liet zien?




Super comfi zit de Wander pants ook, ookal is het van een gewoon katoentje gemaakt. 


*lange mouw / korte mouw (niet heel spannend oké)
* 3 verschillende fits : straight, relaxed en oversized
* optionele colorblock 
* opticione yoke
* rimpelpof mouw / tulip mouw / ruffle mouw
* maat 80 -164

* 3 verschillende lengtes, shorty, bermuda en lange broek
* 7! verschillende zak opties
* en mocht je bang zijn voor een gulpsluiting.... het is een nepperd ;) echt super simpel!


Tot en met maandag 18 april in de release sale met 25% korting en mogelijkheid om de tijdelijk combi bundel nog voordeliger aan te schaffen..... 

Ohja en Elles van Misusu heeft nog een geheimpje voor maandag klaar staan.... 

houdt Misusu in de gaten want dat ga je leuk vinden :).

donderdag 14 april 2022

Kinderprintje voor grote mannen

In de webshop heb ik een super leuke tricot met walvis print liggen voor een heel leuk prijsje want er moet af en toe ook plaats gemaakt worden zodat nieuwe stoffen in de kasten passen. Voor 6 euro per meter zolang de voorraad strekt shop je deze leukerd en dat het niet alleen een kleine koter stof is, bewijst dit shirt voor mijn man (lengte 2,03 dus dan begrijp je wel hoe groot dit shirt is ;) ) . 


Ik maakt een Billy van Zonen09 . Hij is er helemaal blij mee!

dinsdag 12 april 2022

Stack Tee en Wander pants van Misusu

 Misusu heeft nieuwe patronen uitgebracht, het zijn echt leukerds en zeer gevarieerd!

Volgens mij heeft ze het prachtige zomerweer van vandaag speciaal besteld voor de release van deze toppertjes ;). Hier is dochterlief vandaag in een Stack naar school gegaan, eindelijk de zon!

Als eerste mocht ik de Stack Tee testen.


Mijn eerste versie maakte ik een straight fit t-shirt met rimpelpof mouwtje. 

*lange mouw / korte mouw (niet heel spannend oké)
* 3 verschillende fits : straight, relaxed en oversized
* optionele colorblock 
* opticione yoke
* rimpelpof mouw / tulip mouw / ruffle mouw
* maat 80 -164



En onder zo'n tof shirt hoort natuurlijk ook de Wander pants die vandaag ook uitgekomen is!

Uiteraard heeft dit patroon ook heel veel opties...

* 3 verschillende lengtes

* 7! verschillende zak opties

* en mocht je bang zijn voor een gulpsluiting.... het is een nepperd ;)

Ik maakte een shorty, alhoewel deze iets langer is... dochterlief valt precies tussen lengte maat 146 en 152 in en aangezien het warme weer nog moet komen, heb ik dus gekozen om 152 te maken. Voor nu dus ietsje langer, maar in de zomer perfect. Ik koos ervoor om gewoon steekzakken te maken en de zoom en zakinsteek met een sierstiksel af te werken. Heel simpel, maar wel net dat extraatje.

Tot en met 18 april krijg je 25% korting op deze digitale patronen bij Misusu en de tijdelijke bundel van beide patronen is nog gunstiger geprijsd. 


maandag 11 april 2022

Vooruit, een paar sneaks

Oké voor mijn trouwe blogvolgers die geen fb of insta hebben en die toffe sneaks missen...

Morgen komt er niet 1 maar komen er 2 patronen uit van Misusu  en uiteraard met veel opties :).


Hé, dit is een bekend stofje of niet?





Nog heel even geduld, 12 april 2022.... 


 

Hemd en onderbroek, de beste restverwerking ever

 Onze griet groeit! 

Daar zijn we super blij mee :) en dat betekent dat ook het ondergoed aan vervanging toe is. 

Voor de onderbroeken gebruik ik eigenlijk al tijden het patroon van BellaSunshine. 

Dochter vindt hemden met bredere banden fijn dragen, fijner dan de smalle bandjes. Ooit heb ik eens een hemd voor haar gemaakt, maar die vond ze niet fijn zitten. Nu ging ik dus maar eens door mijn patroon bestanden heen en vond ik het hemdpatroon van Kleinerspatz in mijn makerist account. Nog nooit gemaakt, shame on me.



Ik liet haar zelf de kleur voor de afwerking kiezen. De biezen zijn met de biesgeleider en coverlock aangezet. Echt een super toffe afwerking en zo makkelijk! 

Stofje is een left-over van een jurk van mij van lang geleden (en heeft een nieuw leven gekregen via de kringloop, dus wie weet waar hij nu is) en een tof shirt patroon wat binnenkort uitkomt.... nog even geduld dus.

Nieuwe maten betekent altijd eerst een proefsetje en dan 1 dag dragen en het oordeel van dochter 's avonds afwachten. Gisterenavond toen ze in bed lag:

"Mam niets meer aan doen!"

Ik duik binnenkort dus maar de restjes bak in.


Onderbroek W6L11

Hemd W134/140 L158/164

woensdag 6 april 2022

Nieuwe laptophoes

De oudste puber heeft zijn vakken gekozen en daarbij ook voor informatica wat dus betekende dat hij een nieuwe laptop nodig had. Dat is natuurlijk aan de mannen om uit te zoeken wat geschikt is en al snel arriveerde een mooi exemplaar. Tja en een nieuwe laptop vraagt om een nieuwe laptophoes.

Puber keek uiteraard mij weer lief aan. 

Nu houdt hij van niet te veel poespas en niet teveel kleur... maar ik had eigenlijk niet veel zin om weer een saaie zwarte hoes te maken. Heel voorzichtig vroeg ik of er wat kleur bij mocht.... een gekleurde rits misschien? Nou dat kon wel. Hij koos voor een toffe fel gele rits. 


Volgende stap was om misschien de voering in dezelfde kleur van de rits te krijgen. Dat staat leuk naast de rits en dat zie je aan de buitenkant toch niet ;).

Ook dat mocht...... en toen ging ik nog een stapje verder... een labeltje in een gele kleur?

Aanvankelijk vond hij dat te ver gaan... maar toen ik een flubbertje op de stof legde als voorbeeldje, raakte hij toch wat enthousiaster en uiteindelijk mocht ik een hele streep geel op de voorkant stikken!


Ik maakte van de voeringstof een biaisbandje van 6mm breed met zo'n praktische biaisband maker . Zo'n heel smal reepje stof plak ik altijd even vast met Stylefix, met spelden krijg ik het nooit mooi strak op de stof.... vervolgens vlak langs weerszijden van het bandje vast gestikt. Ideaal als je de naald van je naaimachine in positie kunt veranderen.



Als tussenvulling gebruikte ik Soft&Stable van ByAnnie's. Ideaal spul is dat. Je stikt het gewoon mee in de naden, is soepel, maar wel vormvast en ideaal voor dit soort hoezen.

maandag 4 april 2022

We love the sky sweater

 en de flare pants!!

Dochterlief was zo ontzettend blij met deze set, dat ik nog eens voor haar aan de slag ging, alleen dan de trui van een iets minder dik stofje.

Ze koos zelf deze french terry uit, het werd de tropical peacock, een heerlijke zachte summersweat.

Ik koos de blauwe denim rib tricot Ottoman voor de flared pants.

sky sweater

Ik maakte dus weer de Sky sweater van fab for you patterns, alleen deze keer niet met een kraag, maar een gewone boord. Dochterlief is echt helemaal verliefd op de mouwen! 

sky sweater fab for you pattern

De boorden maakte ik van de uni rode tricot. 

sky sweater fab for you pattern

De broek maakte ik van een denim kleurige ribtricot, een heerlijk soepel stofje met wat body. Ik gebruikte de stof in de breedte, zodat de streepjes mooi in de lengte richting lopen. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...