woensdag 17 oktober 2018

Wegens succes herhaald en uitleg over de aanpassing van de col

Zoonlief was zo blij met zijn haaien trui dat ik gelijk nog maar een trui maakte van een stofje waar hij blij van werd. Tja en als het patroon al klaar ligt, zit zo'n trui zo in elkaar.

snowboard semper sofilantjes, MaMarieke

Er werd zelfs niet tegen gesputterd toen ik vroeg of hij de trui even aan wilde trekken om op de foto te gaan. Jeah! oke..... maar toen viel het nog wel tegen om een leuke foto te maken, want waarom zou je stil staan ;). 
Hij was weer heel blij met deze zachte trui, "heerlijk zacht stofje mam en iets minder warm dan die vorige, dus nu kan ik hem wel aanhouden hè?" Eh nou nee, 24 graden vond ik toch echt nog te warm voor een trui ;).

Dit keer werkte ik de mouwen gewoon met zwarte boordstof af. De raglanlijnen stikte ik door met de coverlock voor een extra stoere look.

Uitleg aanpassen col
Op de eerste versie van de trui kreeg ik veel vragen hoe ik de aanpassing van de col gedaan had. Natuurlijk wil ik jullie dat vertellen.... maar ik kan natuurlijk geen patroondelen delen met jullie, dus ik ga het in 4 stappen uitleggen. Echt het is niet moeilijk, je hebt het zo gedaan!

1. trek de col over die bij de breedte maat hoort
2. teken op de middenachter ondernaad (de zijde die je aan het achterpand stikt) een rechte hoek (90 graden dus) naar boven.
3. In breedte maat 152 en lengte 164++ maakte ik de nieuwe middenachterlijn 8cm lang. Dat is dus inclusief naadwaarde.
4. teken een rechte hoek van de bovenkant van de nieuwe middenachterlijn en trek deze door naar de middenvoorlijn. 
Zo nu heb je de nieuwe col,  dat was alles! Ik zei toch dat het makkelijk was?

Patroon: Semper van Sofilantjes wijdte 152, lengte 164++ met aangepaste col
11 opmerkingen:

 1. Mooie trui. Ik heb laatst een semper maat 134 gemaakt en dochter zwemt erin. Moet toch eens wat mixen in lengte en breedte maten hierbij (oeps).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geloof ik nog nooit een patroon in de standaard maten gemaakt... ja heel vroeger en dan kon het zo de zak in ;). Sinds ik uitga van de breedte maat (en in dit geval heb ik nog een maatje breder genomen want hij houdt wel van wat bewegingsvrijheid bij truien) gaat het altijd goed. Ik weet wat jij volgende week zaterdag kunt gaan maken ;).

   Verwijderen
 2. Alweer zo'n leuke stoere trui, jij bent echt goed bezig met al je naai projecten zeg😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja ik moet wel, want ik heb een hekel aan shoppen en de kinderen moeten toch iets aan te trekken hebben ;). Nu gewoon even elke niet sportavond achter de machine, dan maak je wel kilometers. Enneh deze trui is ook echt zo gemaakt!

   Verwijderen
  2. Jaaa, dit is een fijn modelletje😃. Net weer terug van de markt, met de jongste twee kids, dus weer met stof thuis gekomen, ook weer voor een semper😉

   Verwijderen
  3. en welke col ga jij erbij maken?

   Verwijderen
 3. Wat een superleuk stofje! En ja, ik zou ook lief voor mijn moeder poseren als ze zoveel leuks voor me maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) :) maar jij bent geen beginnende puber ;) dus bij hem is het toch altijd ff afwachten ;).

   Verwijderen
 4. Stoer en leuk hoe het zwarte stiksel en de zwarte boordjes voor wat extra contrast zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja ik twijfelde wel even of het tof zou gaan worden, maar je kunt het altijd nog uithalen, dus ik heb het gewoon maar gedaan en met succes!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...