vrijdag 5 februari 2016

Love birds jurk voor mijzelf

Dat was al lang geleden dat ik iets voor mezelf naaide! 
Veilig koos ik voor de oude bekende Burda 7828 waar ik lang geleden al eens 2 jurken mee maakten, een korte mouwen versie en daarna een winterversie.
(Ik zie nu dat dat al 3,5 jaar en ruim 3 jaar geleden is geweest... en ik draad ze nog steeds met heel erg veel plezier. )

Maar eindelijk dus een nieuw exemplaar. 
Ik weet wel van wie dochterlief het heeft om niet te willen/kunnen poseren voor een foto.... en stiekem vertel ik hier nu dat manlief ook niet echt talent heeft om rustig foto's te nemen en foto's nemen s avonds is natuurlijk ook niet verstandig,  maar goed, het is was het is, jullie moeten het er maar mee doen.

Megan blue, love birds bruin, MaMarieke

Megan blue, love birds bruin, MaMarieke

Ik ben zelf niet helemaal tevreden, de overgang van buste naar rokdeel vind ik te ruim vallen, maar innemen is ook niet de oplossing. Denk dat ik volgende keer toch eens met coupenaden moet gaan werken en dus het patroon helemaal anders maken. Ach het is een leuke jurk voor erbij!
En het stofje is echt niet te kinderachtig voor een volwassene, vind ik dan!


De halslijn en overgang van voorpand naar rokpand werkte ik af eenvoudig af met elastiek met een randje kant. 

Patroon: Burda 78289 opmerkingen:

 1. Heb je al die tijd niks voor jezelf genaaid? Ik ben toen jij die winterjurk burda blogde, ongeveer met naaien begonnen :). En toen volgde ik jouw blog volgens mij net.
  Is die foto in jouw atelier genomen? Heb jij zo'n mooie voorraad naaigaren, wauw (of is het voor jouw shop).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel toch wel wat nog voor mezelf genaaid... examenstukken en dat was het geloof ik. Erg he? De foto is inderdaad in mijn atelier genomen. De kast met garen is half gevuld denk ik, maar is wel 3 delen breed (oeps) met alle het garen van Gutermann wat ze hebben. Ik hoop binnenkort het garen ook online te krijgen, maar met zoveel zieken hier loop ik hopeloos achter met mijn planning. Maar ja, ik heb het wel erg makkelijk als ik eens misgrijp uit mijn eigen voorraad ;). Misschien ook eens stukjes atelier laten zien in blogberichtjes? Geen idee of mensen daar op zitten te wachten?

   Verwijderen
  2. Leuk!! Alhoewel ik m natuurlijk in het eggie kom bekijken einde van de maand

   Verwijderen
  3. Ik had al in je webshop gekeken of ik Gutermann zag, maar ik kon het niet vinden.

   Verwijderen
 2. Leuke jurk!! Coupenaden lijkt me goede oplossing! Enne wil zeker wel wat meer zien van je atelier... Dus kom maar op met je blog berichten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer leuke jurk met een prachtige design alsook de kleuren vind ik heel mooi. Het staat je prima! Benieuwd naar uw andere ontwerpen!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuke jurk! en ja, 'k ben hel nieuwsgierig naar je atelier dus lijkt me heel leuk als je er foto's van laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...