donderdag 31 januari 2013

tunneltjes keren, super simpel met deze tip!

Enigszins gefrustreerd zat ik een paar dagen geleden te frunniken om een tunneltje van 0,8 cm breed en zeker 50 cm lang te keren. Waarom zul je je afvragen, welke idioot zou dat nou willen doen. Oke ik dus, voor mijn technieken map van de naai opleiding.
Mijn lief verklaarde me voor gek toen hij me bezig zag. Hij vond dat ik maar eens aan mijn naaijuf om hulp moest vragen en dat het niet erg is als iets eens niet zonder hulp lukt. Afgelopen maandag heb ik uitleg gehad en vandaag ging ik met frisse moed het nog eens proberen. Wil je geloven dat het zo gepiept was? Ik vertel je het "tunnel-keer-geheim".

Helaas heb ik van het begin geen foto's gemaakt, maar ik denk dat dat wel goed te volgen is zonder foto's.  Hoe makkelijk een tunneltje keren?
 • Je neemt een lapje en stikt een tunnel met de goede kanten op elkaar natuurlijk.
 • Het eerste deel stik je iets smaller, als een soort puntje. Daarbij zorg je dat er een redelijk stuk boven en onderdraad uitsteekt.
 • Je stikt het tunneltje tot het einde door.


 • Vervolgens pak je een stopnaald en die maak je vast met beide draadjes aan het begin van je tunnel. 


 • Daarna  laat je de stopnaald door het te keren tunneltje glijden. Het smalle puntje help je iets zodat het naar binnen vouwt. 


 • Als dat eenmaal het geval is, trek je de stopnaald door en daarmee zul je zien dat de stof zo door het tunneltje glijdt en is hij in mum van tijd gekeerd.


 • Ik moest dus lusjes naaien op verschillende manieren voor mijn techniek map.Edit: Mijn "oude" naai-juf reageerde op mijn facebook met een optionele tip die ik jullie zeker niet wil onthouden!

"Een tip van je oude naaijuf.
Naai het tunneltje zoals je beschreven hebt. Knip aan een van de uiteinde het tunneltje tot vlak voor het stiksel in. Je krijgt een soort lusje. Doe een haarschuifje in het lusje en schuif deze door de tunnel.
Deze is ook handig. "

Gerda van "Geknipt voor U" bedankt! 


3 opmerkingen:

 1. Ha, en zo doe ik het met een veiligheidsspeld! Moet je wel een smalletje hebben liggen als je tunneltje zo dun is :)

  http://multivroon.blogspot.nl/2012/12/toilettasje-voor-den-man.html

  Leuk al die technische oefeningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grappig, ik doe het nog anders, ik stik een dubbele draad katoen mee, eerst aan de korte kant vaststikken, dan aan de lange kant zorgen dat je hem niet erin stikt en als je klaar bent aan de draad trekken, is hij zo omgedraaid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik doe het nog weer anders. Ik doe korte lintjes met een breien. Ik zet die aan het uiteinde van het bandje en duw het er doorheen. Bij lange linten bv ceintuurtje hou ik de opening in het midden

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...