zaterdag 24 november 2012

Busy bag schoenkadootjes

Leukste plekje in huis..... onder mama's naaitafel


Als de mannen van huis zijn...... dan gaan de vrouwen aan de slag. We hebben ons heerlijk vermaakt rondom de naaitafel...... slechts 1 keer is ze op het voetpedaal gaan zitten. Wat was het gezellig om zo aan het werk te zijn!

Maar goed, wat we, eh ik, gemaakt heb, zijn schoenkadootjes en een pakjesavond kado, dit laatste is nog niet af, dus moeten jullie nog even geduld mee hebben.

Busy bag - verkeers bingo - schoenkadootje

Ik had al een kort sneak-preview bericht gemaakt afgelopen woensdag. Nou dit is het geworden. Een busy bag verkeers bingo, niet "gejat" maar zelf bedacht!
Alle verkeersborden zijn gelamineerd. Op stof heb ik 3 banen doorzichtig tafelzeil genaaid en overdwars vakjes erop gestikt. Vervolgens een hoes genaaid en die gevuld met 2 stukken karton. 
Twee stukken karton, waarbij natuurlijk het ene stuk de "ribbels" overdwars heeft en de ander in de lengte richting zodat het geheel zeer stevig is. Ik ken namelijk onze jongens..... die willen nog wel eens wat niet geheel vrijwillig "delen". Oke.... uit elkaars handen trekken ;).

Hoe werkt het? 
Als je onderweg in de auto een verkeersbord tegen komt die "op de kaart" staat, kun je dat kaartje omdraaien, net zo lang totdat je alles hebt gezien. Genoeg reserve kaartjes erbij gedaan zodat hij steeds kan wisselen.
Deze verkeers versie is natuurlijk voor de grote knul.
Busy bag - auto bingo

Deze versie van busy bag - auto bingo is voor onze peuter. Ik heb afbeeldingen van onder andere Nijntje gebruikt en minder plaatjes per keer op het bordje. Hij mag op zoek gaan naar traktors, schaapjes, varkens, vlaggen, bootjes, boederijen, volgens, ganzen etc.


Ohja en de stofjes zijn voor de knullen onbekend. Ik kreeg ze via de lap swap van Kris! Het lapje van de verkeersborden bingo is van Ziza zipper. Het lapje van de auto bingo is van Anna. Ondertussen al 3 van de 4 lapjes gebruikt!

6 opmerkingen:

 1. Hahaha, mama en kleine dochter onderonsje! Een leuk gezelschap...En wat betreft het helpen, dat komt wel goed ;) Leuk idee wat betreft die kaartjes. Zitten die kaartjes trouwens vast aan die stukken karton??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee de kaartjes zitten niet vast, je kunt ze in het vakje schuiven en dus steeds andere kaartjes gebruiken. Het was een groot succes vandaag! Met name voor de oudste van 5. Opeens word je zelf ook veel bewuster van alle verkeersborden! Normaal zie je ze en handel je, maar om nou te zeggen hoeveel en welke verkeersborden hier in de buurt staan....Echt een aanrader om te maken!

   Verwijderen
 2. oh zo mooi! en wat origineel :D
  Leuk dat je 'mijn' stofje hebt gebruikt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk bedacht weer! Creatieveling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai klinkt fijn. Zoiets zou ik nu zelf niet kunnen bedenken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...