vrijdag 16 november 2012

Olifant kussen

SSSSSSSStttttttttttttttttttt hier een bericht van hulp-Sinterklaas......


Farbenmix olifant gemaakt mbv freebook


Afgelopen dinsdag ontving ik de lapjes van de lapjes swap en daar zat onder andere dit geweldig fleurige roze/blauwe lapje bij. Een bestemming had ik er nog niet direct voor, maar toen ik gisteren in mijn lapjeskast ging struinen om een goede combi te maken van lapjes voor een Sint kadootje voor baby, moest dit het gewoon worden!

Het lijf maakte ik van nicky verlours, heerlijk knuffel zacht, de oren en het hart van het lapje van ZusjeB en de staart is zpagetti. 

Er is nog een behoorlijk stuk nicky verlours over, dat pak ik dan mooi voor mezelf in als kadootje van Sint. Zo kan ik dan toch veilig dat stuk nog gebruiken, zonder dat grote knul argwaan gaat krijgen hoe Sint nou precies hetzelfde stofje als mama heeft..... 

Ohja en je zult denken dat hij nog niet af is, dat het oog mist. Dat is bewust gedaan. Het zit namelijk zo, onze baby, bijna dreumes, heeft 6 knaagtandjes die ze graag overal in zet en bij gebruikt. Niet alleen om te eten, maar ook om de wereld te ontdekken. Ik ben dus bang dat zo'n knopen-oog een heerlijk knaagobject gaat worden. Even heb ik nog overwogen om een klein bloemetje van dezelfde stof als oog te gebruiken, maar dat vond ik niet zo leuk. Dus deze olifant gaat blind door het leven en zal over een jaartje of 2, als hij nog heel is, oogjes krijgen als dochterlief dat zou willen.

De eerste versie van de Farbenmix olifant heb ik nog niet afgemaakt. Het stofje was ik vergeten te wassen en dat moet nu dus nog stiekem gebeuren.

8 opmerkingen:

 1. Leuk geworden en slim om geen risico te nemen met oogjes. De staart van spagethi vind ik ook een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij kan ze er dikke vrienden mee worden. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! En geniet van zón klein hummeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geworden.
  Je kan de oogjes misschien met zwarte flockfolie doen? Of blijft dat niet zo goed "plakken" op nicky velours? Nuja ik had de oogjes nog niet eens gemist hoor.
  Kan je eigenlijk flockfolie of flexfolie ook op fleece gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk eigenlijk niet dat flockfolie op nicky velours zal hechten en denk ook niet dat de stof tegen de hitte zal kunnen. Maar ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Flock- en flexfolie kan je op katoenfleece gebruiken. Dat heb ik zelf ook gedaan. Of de polyester fleece tegen zoveel hitte kan, denk het niet.

   Verwijderen
  2. Daar had ik niet bij nagedacht, dat zal ik dan ook maar niet proberen dan :-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...