maandag 11 maart 2013

Zomerjas in wording, Jade-look

Zomerjas in wording, Jade look

Dat het hier zo stil is, wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Ik ben druk bezig met de opleiding en al mijn huiswerk maken. Super leuk en leerzaam, maar wel erg tijdrovend en dus komt er iets minder kleding etc. uit mijn handen om jullie te showen.

Afgelopen week was het heerlijk weer en begon het te kriebelen om een zomerjas te gaan maken. Nu ligt er weer een laag sneeuw en heb ik gelukkig dus nog wel wat tijd!
De Jade jas van Farbenmix vind ik een schatje. Maar mijn dreumes draagt dan wel maat 86, de kleinste Jade maat is nog veel te groot, daarom ben ik zelf maar gaan tekenen.
Ik nam een jas uit de laatste Ottobre als basis. Verlengde de panden en de mouwen, de achterkant heb ik natuurlijk rond laten lopen zoals de Jade jas. Ik tekende ronde zakken en een puntmuts-capuchon, want ook dat vind ik heel schattig.
Tja en dan de stofkeuze.... de rode wordt voor de buitenkant, de blauwe gebloemde stof gebruik ik voor de opgestikte zakken en voor de voering van de capuchon en de windvanger. Het effen blauwe stofje is taslan, dat gebruik ik als voering zodat de jas winddicht is. 
Nu nog de tijd om verder te gaan....

5 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ben benieuwd naar het resultaat....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel spannend hoor.... een allereerste jas en dan ook nog behoorlijk aangepast wat maat en model betreft. Beetje lef moet toch kunnen he? Heb ondertussen al zo ontzettend veel van Ineke geleerd :).

   Verwijderen
 2. Succes!! ik moet ook maar eens beginnen binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...