zondag 5 januari 2014

Slaap zacht en warm, lieve popjes

Perfecte leesplek, het poppen-stapelbedje

Toen we eergisteren dochterlief zo aantroffen, was het echt de hoogste tijd om eens dekentjes te gaan maken, zodat ze haar poppenstapelbedje wellicht zou gaan gebruiken waar het eigenlijk voor bedoeld is. Tot op heden "sliep" er voornamelijk speelgoed in als er opgeruimd was. De poppen werden er opgekwakt.

Eindelijk poppendekentjes voor het poppenstapelbed


Eindelijk kunnen de poppen van peuter warm slapen. Al enkele maanden lagen de hoesjes voor de dekentjes van fleece en de kussentjes klaar om eens in elkaar gezet te worden. Het was al op maat gesneden, het behoefde alleen maar even door de machine gesjeest te worden... en toch lag het er maar te stoffen. Nu eindelijk dan gedaan en het was een fluitje van een cent.....

Ze blijkt toch wel een poppenmoedertje te zijn.

Poppenmoedertje

Overigens zijn er 2 oude popjes van mij en het rode popje kreeg ze voor haar eerste verjaardag, hier te zien, en is gemaakt door Grietje.

Dat de dekentjes ook op een andere manier bruikbaar zijn, had ze direct ontdekt. Broerlief hielp graag om het laatste dekentje nog even over haar beentjes te leggen. Overigens ligt ze zacht met haar hoofdje op het kussen. Ik ben toch blij dat ik de dekentjes en de sloopjes vast gestikt hebt, anders waren die absoluut al eruit gehaald geweest.

Multifunctionele poppendekentjes5 opmerkingen:

  1. Wat een lief gezicht. Hier wordt het poppen bed ook geregeld als opslag gebruikt. Fijn dat het nu een echt bed is.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke foto's hoor. En tsja, mama. Hoe kun je nu met je poppenbed spelen zonder beddengoed ;-) Leuk gemaakt hoor.
    Anouk

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...