dinsdag 5 augustus 2014

Hoe bevestig je een magneetsluiting, tutorial met foto's

Sinds kort heb ik ook magneetsluitingen in mijn webshop. Natuurlijk moest ik die dan ook zelf uittesten. In de tas voor grote knul heb ik zo'n sluiting geplaatst. Ik was echt stomverbaasd hoe simpel het is om een magneetsluiting te plaatsen! 


Magneetsluiting plaatsen

Geef op de stof aan waar je de sluiting wilt hebben. Een magneetsluiting bestaat uit 4 onderdelen. Een magneetdeel met insparing, een deel met een uitstulping en 2 schijfjes om de magneetsluiting stevig te bevestigen. Deze schijfjes komen aan de achterzijde en zijn niet te zien als de magneetsluiting bevestigd is.


verstevigen met vlieseline

Verstevig de achterkant van de stof op de plaats waar je de magneetsluiting wil bevestigen.


Magneetsluiting, inknipjes

Teken eerst precies af waar de klemmetjes van de magneetsluiting door de verstevigde stof met Vlieseline moet gaan. Geef vervolgens kleine knipjes op de plekken, ter breedte van de klemmetjes.Plaats klemmetjes van de magneetsluiting door de inknipjes die je zojuist gemaakt hebt.Plaats het schijfje over de klemmetjes heen, zodat de magneetsluiting goed blijft zitten.


Klemmetjes magneetsluiting stevig vast geboden.

Beide klemmetjes zijn plat gedrukt. 


Magneetsluiting plaatsen

Plaats het tweede deel van de magneetsluiting op het al geplaatste deel. Teken dan precies af waar dit tweede deel op de stof moet komen. Ga dan weer te werk vanaf foto 1.

Zoals je ziet is het echt heel erg simpel. Je hebt geen extra hulpmiddelen nodig om een magneetsluiting te plaatsen. Binnenkort maar weer eens gebruiken, heb nog wel een leuk en praktisch ideetje!


7 opmerkingen:

 1. Ik heb zo een magneetsluiting hier liggen maar nog niet gebruikt maar met jouw uitleg gaat dat zeker lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar daarna komt het lastigste! Soms wil je na het aanbrengen van zo'n sluiting nog een stukje naaien. Ik vind het erg lastig om de stof dan recht te houden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang leve het ritsvoetje! Dan kun je prima vrij dicht langs de magneet stikken. Evt naaldpositie nog wat wijzigen. Oefening baart kunst ook in dit geval. Succes!

   Verwijderen
  2. Dat heb ik nog niet geprobeerd, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 3. Dees hier had ik nu net nodig.. Heb al een tijdje zo een sluiting liggen, en had geen idee wat ik dr mee aan moest! Bedankt! ga ik snel eens uitproberen! Groetjes! Mama Mizzy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n duidelijke fotoserie!
  Ik vouw zelf de lipjes aan de binnenkant altijd naar buiten, dan wordt het geheel iets minder dik.
  Ik vind een tas of etui altijd een heel professioneel uiterlijk krijgen met zo'n sluiting.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...