woensdag 17 september 2014

Vrolijke nanotex tussendoor jasje.... laat de herfst maar komen!

Al even is het jasje klaar. 
Mijn eerste naai-ervaring met de nieuwe stof uit mijn webshop, nanotex softshell. Wat een heerlijk stofje is dit zeg! Ontzettend zacht aan de binnenkant, buitenkant stevig, water- en vuilafstotend, makkelijk reinigbaar naar zeggen. Dat gaan we natuurlijk nog uittesten, maar afgelopen dagen lijkt het wel weer zomer, dus de jas is weinig gedragen. Overigens gingen de eerste snottebellen inderdaad zo met een vochtig doekje van de mouwen af. Oeps ja, ik wist niet dat ik ook zo'n peuter had die dat deed......
De stof is heeft een prima dikte voor een tussendoor jas. Je hoeft de jas niet te voeren, het kan perfect zo verwerkt worden. Voor een winterjas denk ik dat het wel te fris is, maar met voering zou het prima gaan. Heel prettig is dat het niet pluist en rafelt bij knippen. Ik heb de stof genaaid met een microtex 80 naald. Dat ging prima. Bij het naaien van de manchetten heb ik een universele 90 naald gebruikt. Ik moet zeggen dat ik toch zeker de microtex naald prefereer dan de universele naald. Het naait absoluut mooier. Deze stof ga ik zeker vaker verwerken. Er ligt al een idee klaar.... ergens in mijn hoofd.herfstjas

onze grote tuinhulp

tussendoorjas nanotex

softshel nanotex herfstjasje


Nanotex tussendoorjas


Nanotex softshel jasje

Patroon; zelf getekend, ideeën opgedaan uit oude Ottobre's. Met de windvanger heb ik wat zitten prutsen. Ik had eerst de verkeerde zijde afgebiesd, waardoor ik eigenlijk alle zijdes apart voorzien heb van een bandje. Dat verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Daarbij vind ik de windvanger uiteindelijk te breed voor het maatje wat mijn dochter heeft. Ik had 5cm getekend. De zakken zijn achteraf te klein, die hadden zeker groter gemogen en wat vorm betreft vind ik ze ook niet oké. Te weinig uitgediept aan de onderkant. Aan de andere kant, kan er nu tenminste ook niet al teveel meegenomen worden.
De manchetten was een lastige klus. Ik heb ze dubbel aangenaaid. Doordat ze redelijk smal zijn, is het sowieso al lastiger stikken en de stof rekt weinig mee. Om dan de mouw netjes te verdelen in de veel smallere manchet is wel even een uitdaging. Door al het getrek en de toch wat dikkere lagen die onder de naaimachine, heb ik voor dit klusje dus een iets dikkere naald gepakt. 
Bij een volgend jasje ga ik ook de capuchon uit meerdere delen maken, zodat er geen naad precies over het midden doorloopt. Ik vind dat met deze stevigere stof minder mooi.

Veel geleerd, een heel vrolijk jasje rijker en een dochter die helemaal blij is! 6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie jas is dit geworden. Dat lijkt mij ook ideaal, zo'n softshell jas voor tussendoor. Maarre, die herfst mag van mij nog wel even wachten, laat het eerst nog maar lekker na-zomeren.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg mooi uit! Ook ideaal dat dit zonder voering kan voor het najaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Het jasje heb ik zelf getekend.... dus helaas kan ik je er niet aan helpen. Het jasje is inmiddels te klein, maar na 3 seizoenen zeer intensief gebruikt te hebben, is de stof nog steeds zo goed als nieuw en fungeert het als voorbeeld in mijn atelier. :)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...