woensdag 24 september 2014

Ondergoed voor peuter

Tadaaa en plots was onze peuter zindelijk. 
Naast dat dat heel fijn is, vind ik het ook heel tof om eindelijk eens van restjes tricot een leuk ondergoed setje voor haar te maken. 
De eerste test-set heeft madam helemaal goed gekeurd. Toen ik vanavond een foto wilde maken, was ik haar hemdje al kwijt. Overal gezocht, ik had het expres op mijn naaitafel laten liggen om die foto te gaan maken. Begon manlief al het hemd van zijn lijf te vragen of hij het mee naar boven had genomen met haar. Tot ik een ingeving had... haar kleine roze papieren tasje waar ze de hele dag al mee rond liep....

tasje van peuter

Naast wat potloden, ligt haar hemdje "netjes" opgevouwen onder in het tasje. Het blijft een meisje, die hebben wat met tasjes, toch?


Hemdje en onderbroek van tricot

Maar goed, dit is het setje geworden. Best tevreden voor de eerste test. 
Patroon heb ik zelf getekend. Redelijk zittend ondergoed heb ik als voorbeeld genomen en ik heb even gekeken naar het patroon van de Droomfabriek omdat ik helemaal niet thuis ben ik het maken van onderbroeken/lingerie.
Het hemdje heb ik expres voor de winter met bredere schouderbanden gemaakt, is gewoon warmer dan die vaak schattige spagettibandjes. Het patroon van het onderbroekje ga ik nog iets aanpassen, zo ook de afwerking. Volgende keer neem ik geen 10% minder elastisch biaisband voor de afwerking daar, maar 5% denk ik, of gewoon boordstof. Ik moet eens kijken hoe anderen de afwerking doen. Of misschien hebben jullie wel tips? Ik houd me aanbevolen!
 Het achterpand bij de billen laat ik iets lager doorlopen, gewoon omdat ik denk dat dat fijner is. Alhoewel deze ook al prima zit en niet gaat schuiven zeg maar ;). 

Er zullen zeker meer setjes volgen. Super eenvoudig om te maken als je het patroon eenmaal getekend hebt klaar liggen en zo raken de restjes tricot ook eens op!

Patroon: van mezelf
Stof: UWYH, ligt al heel veel jaren in de kast, van Utrechtse lapjesmarkt8 opmerkingen:

 1. Leuk setje! Ik moet mijn onderbroekjes nog bloggen. Ik heb de afwerking iets anders gedaan. Bij de 'pijpjes'/beenopeningen (nou ja die twee openingen dus) heb ik gewoon een zoom met tweelingnaald gedaan. Dus geen boordstof o.i.d. En de 'heupboord' heb ik met boordstof gedaan. vorig jaar maakte ik ook al een serie onderbroekjes http://stipjesendatjes.blogspot.nl/2013/05/onderbroekjes-van-restjes-tricot.html . Daarvoor heb ik verschillende soorten boordstof gebruikt. Niet alle boordstof bleef na het wassen 'goed'. Dus sommige onderbroekjes zakken nu af. Daar moet ik nog maar een elastiekje doorrijgen o.i.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, niet gek dat ze ermee aan de haal gaat, super stofje en mooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geworden zeg! Nu kan ze droog en warm de koude maanden tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk setje! Het biaisband is misschien niet zo handig, ik vind zo'n glimmend randje wel heel leuk staan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met een biaisband voetje gaat dit supersnel, dus mijn keus zou zeker op dat leuke glimmende bandje vallen... En blingbling, daar houden meisjes van hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk setje. Ik gebruik voor de broekjes het liefste ook elastisch biasband (10% rek eruit). Voor het hemdje hoeft er geen 10% rek uit. Dit doe ik meestal op gevoel (5% komt dan beter in de buurt). Maar deze ziet er al tof uit!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...