vrijdag 5 september 2014

In de maak, nanotex tussendoorjas

Vorige week leek het alsof de herfst zijn intrede had gedaan, hoogste tijd dus om peuter eens een warmer jasje te geven. Maten opgenomen, dat vindt ze tegenwoordig geen probleem meer gelukkig en dat maakt mijn naaileven een stuk eenvoudiger! 

patroon tussendoorjas softshell

Patroon getekend, beetje van mezelf en beetje van de Ottobre.
Dochterlief koos de stof..... en laat ze nu dus echt in de roze fase zijn beland, koos ze zonder enige twijfel de fuchsia nanotex softshell stof. Deze stof heb ik sinds kort in het assortiment van de webshop opgenomen. 

Nanotex softshell stof knippen

Toch altijd even spannend om een nieuwe stof te gaan verwerken. Nanotex softshell is waterafstotend, vuilafstotend, ademend, heeft een lange levensduur en de binnenkant is echt super zacht! Ideaal dus, dit jasje hoef ik echt niet te voeren. 

Onze knullen hebben toevallig, ja echt toevallig, alle 2 een jas van nanotex softshell stof alleen dan kant en klaar gekocht 3,5 jaar geleden van zo'n duur merk wat wij alleen in de uitverkoop kopen en bij tijdgebrek om het zelf te maken. Nu na 3 jaar, kleuter heeft natuurlijk pech dat hij vaak de te klein geworden spullen van zijn broer aan krijgt, zien de jasjes er nog heel goed uit. Het is dat ze er uitgroeien, maar ze zouden zo nog de nodige tijd mee kunnen gaan, terwijl onze jongens zo ongeveer buiten leven.

Maar goed, terug naar de naaiactie. Ideaal vind ik dat de stof totaal niet rafelt of pluist. Lekker schoon knipwerk!

keuring van de stof


Daarna aan de slag..... met een microtex 80 naald ging het perfect!


tussendoorjas nanotex

Madammeke is helemaal verliefd op haar jasje in wording. Hij werd steeds maar van mijn naaitafel gegritst en aangetrokken, hier alleen voor- en achterpand aan elkaar. "Mama, zo mooi is de jas, lekker zacht". 

Nanotex jas in wordingzak detail

Ik heb heel eenvoudige zakken gemaakt. Enkel een laagje in de vorm van de zak aan de achterkant van het voorpand met de zachte binnenzijde van de stof naar boven, met een sierstiksel vast gestikt. De boorden waren wel wat lastiger. De stof rekt niet heel veel mee, de polsjes van mijn dametje zijn wat smal en 3 lagen Nanotex is best een boel onder je machine. Maar het is gelukt!
Zakingang en capouchon met een sierbandje afgewerkt. Rest nog de rits en een windvanger..... 

*kleur van de laatste foto's is niet heel goed, het is echt een fuchsia kleur, mijn excuses.

7 opmerkingen:

 1. Ziet er niet heel moeilijk uit maar wel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pracchtig zeg!
  En die stof lijkt me heel handig!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, dat ziet er veelbelovend uit. Lijkt me een heerlijke stof voor een jas (ook hier alleen de kant en klaar gekochte versies in huid). Misschien toch eens kijken of er nog tijd is om een jas te maken ... mmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er leuk uit! Is het een heel warme jas of eerder voor het tussenseizoen?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...