zaterdag 11 april 2015

Zomerjas voor grote knul

Eindelijk heeft de lente intrede gedaan! Voordat ik het me realiseerde en het kwik eens boven de 20 graden zou komen op vrijdag, was het al maandagmiddag. 

feiten: 
oude zomerjas maat 128
huidige winterjas maar 152-158
lengte 145cm
leeftijd bijna 8 jaar

Waar is mijn kleine knulletje gebleven?


Als basis gebruikte ik het patroon 35 "Zip Up" uit Ottobre 1/2014. Eigenlijk is het een meisjes patroon, maar dat komt toch wel goed uit aangezien die patronen smaller vallen dan de jongensversies. Ik maakte het geheel nog smaller, haalde de taillering voor een groot deel nog weg, tekende de mouwen nog iets langer, zorgde voor een windvanger die achter de rits viel en er moest natuurlijk nog een extra zak in de mouw bijkomen van hem. Het liefst had hij nog 3 extra zakken gehad, maar die tijd had ik niet meer. Wie weet verras ik hem daar nog eens mee, zomaar spontaan.

De nanotex softshell stof en ritsen koos hij zelf uit. Ik stelde voor om de stiksels in dezelfde kleur van de rits te doen en hij vond dat een stoer idee.

Ik startte woensdagavond met naaien, had nog naailes op donderdagochtend en donderdag avond na het sporten had ik nog 45 minuten nodig om deze jas aan de kapstok te kunnen hangen.

Zomerjas Nanotex softshell, patroon Ottobre


Details zomerjas nanotex softshell

Ik tekende een extra zak in de mouw met rits en haalde de taillering weg. De zakken in de deelnaad voorzag ik van trensjes en de ritsen liet ik achterwege.

Zomerjas Nanotex Ottobre

Hij was super blij met zijn jas.... maar vrijdagochtend had hij minder zin om naar school te gaan, aangezien het prachtig weer zou worden, de electriciën ongepland op de stoep stond en hij dat toch machtig interessant vindt en dus was poseren voor de foto nog wel extra veel gevraagd.

Stof:  nanotex softshell kwam natuurlijk uit mijn eigen shop. Ideaal voor jassen, want je hebt geen extra voering nodig en naait (met een microtexnaald zeker) lekker weg. Zo maakte ik in het najaar al eens een roze variant voor onze peutermeid.
Patroon: Ottobre 1/2014 nr 35 Zip up

4 opmerkingen:

 1. Zo! Leuke jas zeg, staat hem geweldig. En wat is hij al lang zeg. Sabrina zit net in 128 (wel lengte 134) alhoewel de taille van haar broek een 110 was.. Haar verjaardagsjurk zal van de week op de blog komen. Ga jij ook nog iets speciaals voor zijn verjaardag maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet specifiek voor zijn verjaardag..... al heeft hij net wel zijn wensen neer gelegd voor een tshirt.... als ik volledig zijn wens ga volgen, wordt het een hele bonte! Misschien moet ik het gewoon maar eens doen :)

   Verwijderen
 2. Wauw, staat hem goed! Mooie kleur.... Zomerjassen hier wel in de planning, maar....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...