dinsdag 31 maart 2015

Walk away dress

Al even geleden werd ik tijdens een aflevering van "the British sewing bee" geinspireerd door de uitvoeringen van de "walk away dress". Niet voor mezelf in eerste instantie, maar voor peuter. Want peuter zit in de overbekende "zwier" fase..... Zelf koos zij de stof uit..... wist je al dat meisjes van 3 ook roze heel mooi vonden? 

Walk away dress, perfect om te zwieren

Perfecte dansjurk voor haar lievelingsmuziek van "Within Temptation". Alleen vroeg ze zich nog wel af of de jurk wel helemaal af was.... "want de jurk van de mevrouw van Within Temptation is veel langer mama!" Uiteindelijk is ze er gelukkig toch helemaal blij mee.


Walk away dress voor peuter

Er werd gelijk getest of de jurk natuurlijk wel genoeg kan zwieren.


Het patroon tekende ik zelf. Eigenlijk is het een vrij eenvoudige jurk. Het voor- en achterpand zit alleen bij de schoudernaad vast. Het achterpand wordt over het voorpand heen geslagen. Ik maakte geen gebruik van belegdelen, maar biesde alles af met het zelfgemaakte biaisband. De rokken voorzag ik van een rolzoom. Uiteindelijk ben ik nog niet geheel tevreden over mijn getekende versie en zie ik deze jurk meer als proefversie die overigens prima draagbaar is.  Een paar kleine aanpassingen zijn al gemaakt in het patroon.

2 cirkelrokken over elkaar

Het rokgedeelte van de jurk zijn 2 cirkelrokken. De onderste, langere rok zit vast aan het voorpand en sluit op de rugzijde. De bovenrok zit vast aan het achterpand en sluit aan de voorzijde.

Een tweede exemplaar zal snel volgen. 

Patroon: zelf getekend
Stof: Soft Cactus
Sluitingen: Kam snaps

7 opmerkingen:

  1. Mooi! Ik was ook geïntrigeerd door die jurk inderdaad en vroeg me af of die op meisjes zonder vormen ook mooi zou staan. Ik vreesde dat de overslag niet zou opvallen. Dat heb jij dus geweldig moor opgelost! Echt super goed idee die bias op de zoom zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze heeft smaak die dochter van je,mooi kleedje,leuk kleurtje en top muziek!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...