dinsdag 26 april 2016

Lady skater dress, een super jurk voor mezelf

Tijdens het naaiweekend van Sancho maakte ik op de valreep deze jurk. Zaterdagavond laat, na al de nodige uren naaien, paste ik het patroon aan met hulp van Thea (tx nog!!) en zondagochtend ging ik de patroondelen op stof leggen. Voor de zekerheid had ik vrijdag op de valreep nog een lap van 2 meter in de auto gelegd voordat ik wegging. Het paspelband had ik gewoon snel even uit de kast gegritst en op plankje en al meegenomen. Soms is het echt super handig om je eigen shop te hebben ;).

elastisch paspelband, detail lady skater dress

Ik werkte de halslijn af met elastisch paspelband. Zo'n eenvoudige afwerking met prachtig resultaat vind ik dat altijd. Met een paspelvoetje is het helemaal een fluitje van een cent om hem aan te naaien.

Lady skater dress


Een jurk met korte mouwen, het weer laat te wensen over en dus heb ik maar 1 aan foto die gemaakt is op het naaikamp, zonder bijpassende schoenen of kousen.

Oke een hele grote twijfel of ik deze foto met jullie moest delen... 
maar ach, waarom niet... 
dit ben ik....
ik draag steunpanty's, heb lip-lymfoedeem. 
Alles behalve sexy of charmant, uber oma gehalte, maar wauw wat ben ik gelukkig met die dingen! Ik loop, ik fiets, ik ren, ik tuinier, run mijn shop en heb mijn leven terug als ik mijn kousen draag. Dus ja, ik draag in de zomer gewoon mijn jurken of rokken over mijn steunpanty's. Sinds afgelopen jaar durf ik ook weer teenslippers te dragen en heb ik lak aan wat anderen ervan denken. Maar ja, hier zo op het wereld wijde web is toch weer wat anders. 

Anyway, ik ben onwijs blij met dit patroon. Er gaan zeker meer van deze jurken komen. Maar eerst maak ik er nog maar eentje met lange mouwen, want het lijkt wel of de zomer er nooit meer gaat komen.

24 opmerkingen:

  1. Super! Een heel fijn patroon, ik heb er een heleboel in de kast hangen. Stipjes en datjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekkere en mooie jurk! Heerlijk om in je eigen winkel te kunnen shoppen 😉. Bekend stofje, megan blue heeft gave prints.... Steunkousen vielen me gelijk op ( beroepsdeformatie) maar dacht dat je daar vast wel een reden voor zou hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De jurk is inderdaad een plaatje en staat je fantastisch. Dat er nog maar veel van dit soort mooie jurken mogen volgen en hopelijk zijn er ook genoeg mooie dagen van de zomer waarop je dergelijke jurken kunt dragen. Het biaisband zit er schitterend op, zodra ik in de gelegenheid ben ga ik ook zo'n voetje aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je doen Josette!! Zo'n paspelvoetje is echt geweldig!

      Verwijderen
  4. Haha, ik was op het jurkje aan het letten en helemaal niet op de steunkousen... Het jurkje is erg leuk enne, die steunkousen, daar kan je toch ook niets aan doen, dat je die nodig hebt... Idd blij wezen, dat ie dingen bestaan (al lijkt het me in de zomer wel warm...) Als mensen je daarom uit gaan lachen, dan zegt dat meer over die andere mensen... ;) Maar snap het gevoel van twijfel wel, met het plaatsen van de foto... (ben zelf ontzettend onzeker)
    Btw, had ik al gezegd, dat ik het een leuk jurkje vind en netjes afgewerkt... :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je lieve reactie! Ach pas als het kwik echt boven de 30 graden wordt, dan wordt het dragen lastiger.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  5. Ook hier nog maar even :je jurkje is een leuk geworden. Wie weet maak ik hem ook nog een keer...😁
    Leuk om te zien hoe jij je hals afwerkt, alleen met de naaimachine en helemaal niet locken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad Corinda. Eerst stik ik hem met paspelvoetje op de goede kant van de stof, daarna stik ik hem nog eens smal door zodat hij niet meer gaat omklappen. Lockmachine gebruik ik daar niet bij, wordt veel te dik dan! Het is echt een aanrader die jurk, moet je doen :).

      Verwijderen
  6. Joh, ik zag die kousen helemaal niet, tis dat je er zelf over begon! So what!!

    Jurkje is superleuk en de combinatie stof en paspelelastiek is geweldig. Wat heerlijk om zo bij jezelf te kunnen shoppen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha ja, heerlijk is dat. Alleen was het wel een uitdaging om alles voorbereid mee te nemen op weekend. Normaal grits ik op het laatste moment als ik toch nog wat mis iets uit de kast ;). Dat kon natuurlijk op weekend niet... maar heb niets gemist, dus ook ik kan plannen.

      Verwijderen
  7. Het is echt een superjurk, hij staat je geweldig! Ik moet er ook nog mee aan de slag. En als jij het niet gezegd had, was het mij niet opgevallen. Gewoon jezelf zijn, chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel leuk is tie geworden (in t echt ie ie nog mooier) en hij staat je super. En tof dat je een foto plaatst. Hoe het jurkje staat zie je toch het best op model. Fijn dat je je door je steunkousen niet laat belemmeren om te dragen wat je wilt. En terecht natuurlijk! 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel mooi modelletje! Staat je super!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is een leuke jurk geworden en wat staat ie je goed.
    Ook mij waren de kousen niet opgevallen, wel fijn dat je door deze kousen je bewegingsvrijheid kan behouden.

    We zien er vast nog wel eens zo'n mooie jurk voorbij komen.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Superleuke jurk!!! En als je niks gezegd had, had ik die kousen niet eens gezien!! Geeft niks toch!! We hebben allemaal onze mankementen en hulpmiddeltjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Superleuke jurk!!! En als je niks gezegd had, had ik die kousen niet eens gezien!! Geeft niks toch!! We hebben allemaal onze mankementen en hulpmiddeltjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een vrolijke jurk! en inderdaad, zoals hierboven al gezegd, ik had de kousen niet gezien!
    Gewoon dragen wat helpt en je niets van oude oma predicaten aantrekken (zeg ik terwijl ik aan mijn steunzooltjes denk ;-0 )

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw wat is de jurk leuk geworden zeg!! Zo krijg ik gelijk een idee hoe de jurk er uit gaat zien voor Fleur en mijn nichtjes. Waar ik afgelopen week dus de stof voor heb besteld bij jouw!! ;-)

    De jurk staat je heel erg goed en de steunkousen was mij nog niet eens opgevallen want alle aandacht gaat gelijk naar de jurk. Heel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Geïnspireerd door jouw mooie creatie heb ik zelf geprobeerd om shirtjes met elastisch paspelband af te werken. Het eerste shirtje, met kleine halsopening, ging prima. Bij de tweede hals ging het wat minder. Die hals lijkt qua afmetingen en ronding op die van jouw jurk. Ik heb het al geprobeerd met minder strak aantrekken van het paspelband, en juist met zwaarder, maar onder aan de ronding blijft het paspelband open staan. Het band volgt dan niet mooi mijn lijf. Heb jij een tip? Knip jij het band (en de stof) misschien in bij de ronding?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga er eens een blogberichtje aanwagen binnenkort, zodra ik weer iets afwerk met paspelband zal ik een tuto maken. Ik neem ca 10% minder lengte wat rek betreft en stik het dan aan. Op 4 plaatsen even spelden voordat je begint te stikken.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...