donderdag 2 juni 2016

middelste knul start een project, part 1

Er werd gehangen op de bank, je kent het wel. Te moe om maar iets te verzinnen of te doen. 
Beu van al het water wat maandag naar beneden kwam en hier voor een heus zwembad zorgde. Gelukkig alleen buiten ;).  Het water stond 18cm hoog.... hier op de foto al 5cm gezakt.

Wateroverlast

Maar goed, er werd gehangen, verveeld tot ik de magische woorden uitsprak of hij niet weer eens zin had om wat te gaan naaien? 
Zijn ogen gingen glinsteren, hij bladerde door een rondslingerend basis quiltboek waar nog nooit iets uitgenaaid is. Want quilten of patchwork is voor mij tot nu toe nog echt onbekend terrein.


quilten

Binnen luttele seconde had hij zijn zinnen gezet op een lapjes deken. 
Saampjes gingen we naar de restjes stapel, koos hij super snel wat stoffen uit. 
Heerlijke kindersnelheid, geen gemier of stofjes bij elkaar zouden passen, gewoon kiezen wat je zelf mooi vindt zonder verder na te denken!

Uitgekozen stof restjes

Daarna gingen we rekenen. Nou ja, eigenlijk deed middelste knul dat gewoon zelf. Doel een deken van 2*2m of 2*1m. Zouden we samen even gaan bekijken hoeveel vierkantjes er voor nodig zijn/eken even uit hoeveel vierkantjes van 10*10 daarin gaan. Soms sta je als moeder versteld van wat je kroost kan. Mijn kleine knul (oke hij wordt over 2 weken 7 jaar, maar toch ;) ) rekent gewoon even uit dat hij 200 vierkantjes nodig heeft voor de kleine versie en toch nog maar even wacht met een echte vierkante deken. "Ik kan hem altijd nog groter maken" aldus meneer.

Vervolgens mag ik uiteraard het snijwerk doen. Die rolmesjes zijn zo ontzettend scherp dat ik dat toch liever zelf doe. Daarbij moest ik ook nog even het Olfa rolmes met reservemesje was je er momenteel als kadootje bij krijgt, even uittesten.

Vierkantjes snijden

Dan snijd je vierkantjes van 11,5cm * 11,5 cm... krijg je commentaar van zoonlief dat ik ze te groot maak om 2 tellen later te horen te krijgen van hem zelf "ohnee dat klopt natuurlijk, dat is de naad die je erbij maakt he?" *proest met trots, mijn kleine man van bijna 7 heeft gewoon verstand van naadwaardes*

Status van nu

Zo elke keer wordt mij even gevraagd hoever ik ben met de vierkantjes snijden.... "want ik wil zo graag beginnen". Dus heb ik hier nu een perfecte stimulans om hem binnen aan het werk te zetten.... want als jij wat dingetjes voor mama doet, kan ik wat extra vierkantjes snijden. 
Hihihi stiekem vind ik het wel leuk te zien dat er nu opeens wel opgeruimd kan worden, tafel gedekt enzo.... zal hij maar een deken van 4*4m gaan maken? Heb ik nog wat langer hulp ;).

Wordt vervolgd!


9 opmerkingen:

 1. Heerlijk om te lezen, zie het helemaal voor me! Denk dat hij later ook zijn eigen kleding kan gaan maken hihihi.... Autodidact in de dop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal. Wens je zoon maar veel succes met zijn project. Ik volg want ben erg nieuwsgierig naar het eindresultaat. Mooie lapjes heeft hij gekozen! Groeten, Janny Bijlstra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit was zo leuk om te lezen! Benieuwd hoe het verder loopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, al benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, al benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij kiest er wel ineens een heus project uit. Curieus naar de volgende post hierover.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...