maandag 13 juni 2016

Theemuts-stofjes-jurk

De nieuwe theemuts, daar was dochterlief helemaal weg van en van dat stofje moest een jurk komen.
Tja en ik luister echt altijd naar mijn kinderen (of ik er naar handel dat is de volgende stap ;)) maar ach, ik vind het heerlijk om te naaien en pakte weer eens een ander patroon uit een Ottobre. Een A-lijn jurk met pofmouwtjes. Uiteindelijk had ik beter haar standaard basispatroon kunnen pakken, want ik moest zoveel aan dit patroon veranderen. Het zat echt als een zoutzak.... nu na heel wat bijschaven, weg naaien is het toch wel een draagbaar jurkje, maar zeker niet mijn favoriet... 

A lijn jurkje met pofmouwtjes

Hmm door mijn waardeloze fototalent lijkt deze jurk nu ook nog eens heel erg lang.... eigenlijk is hij tot net op de knie. 

Blinde rits sluiting

De jurk sluit achter met een blinde rits. Helaas kon ik het patroon niet door laten lopen, omdat het patroon echt heel groot is en ik geen zin had om nog een extra meter stof te moeten pakken omdat voor elkaar te krijgen. 

Ach ja, zo heb je soms een topjurkje, maar mindere moeten er ook bij zijn, toch?

Patroon: uit een Ottobre, geen idee meer welke


5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, had ik laatst ook, niet helemaal tevreden over wat ik maakte. Maar toch vind ik het een leuk jurkje voor je dochter hoor en dat het patroon niet doorloopt is echt niet storend, de bloem loopt wel door!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...