zaterdag 23 juni 2018

Juffenkado's

De tijd vliegt voorbij.... de laatste weken heb ik nauwelijks een naaimachine aangeraakt en eerlijk gezegd word ik daar minder vrolijk van ;).
Daarbij zijn er nu nog 2 weken school te gaan en dan is het alweer zomervakantie! 
Ik kijk er nu al naar uit, I love it!

Maar dat betekent ook dat er weer nagedacht moet worden over juffen/meesterkado's. 

Met al die duo banen en 3 kinderen gaat het hier in huis om 6 kadootjes. 
Waar moet ik de tijd vandaan halen?? 

Eisen die ik mezelf stelde:
* iets snels
* iets genaaids
* iets praktisch

En dus maakte ik dit.

kurketui juffenkado

Echt poepsimpel, ubersnel en super leuk toch?

De eerste naaide ik nog in 10 minuten.... de laatste was gepiept binnen 7 minuten en een zoon die gezellig bij mij zat te kletsen, incl garen wissel en voetjes wissel. Ik zei toch dat het een snel naaiproject is ;).

kurketui natural 4 opties

Dochter en middelste zoon kozen zelf de rits kleuren uit voor hun juffen. Oke nu maar hopen dat hun juffen mij niet volgen, anders weten ze al wat ze gaan krijgen ;). Maar ik wilde dit alvast bloggen omdat ik geluiden hoorde van meer moeders in mijn situatie.diy kurk etui

Tja en toen bedacht ik tijdens het naaien dat het wellicht leuk zou zijn om kant en klare pakketjes voor jullie te maken, zodat jullie nog minder tijd kwijt zijn om het te naaien. 
Dus maakte ik nog een variant van het andere kurktextiel en gebruikte ik de blauwe rits. Altijd praktisch voor mezelf.... dacht ik....
Maar toen dochterlief vanochtend de blauwe variant zag, claimde zie die nog even voor de plusklas-juf. Oeps had ik nog even niet aangedacht ;).

DIY pakket kurketui MaMariekeDan kunnen jullie met de foto tuto die je hier kan vinden, gelijk aan de slag en heb je binnen no-time een super toffe etui gemaakt! Succes :)

klik hier om naar de foto tutorial te gaan.

4 opmerkingen:

 1. Oh gaaf cadeautje voor de juf. Ik ga hier eens overleggen met dame en heer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed idee zojuist materiaal voor 4 etuis besteld ik kan haast niet wachten. Wat een goed idee. Zou een mannenversie met snap pap werken šŸ¤” of is dat te stug??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut gaat dat werken. Ik maakte die ook al eens: http://mamarieke.blogspot.com/2018/02/snappap-test.html

   Verwijderen
  2. ohja en ook als standaard pakket in de webshop te verkrijgen! We maken het ons graag makkelijk :) https://www.mamarieke.nl/snappap/etui-set

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...