vrijdag 9 november 2018

Mr Pull*ee op verzoek

Wat is dat toch met mijn grote mannen... ze zeuren om kleding. Nee natuurlijk niet om te shoppen, maar of ik even wat kan naaien en kiezen dan zelf de stof uit. Zo ook de grootste man in ons huis, inderdaad mijn grote schat.

Stof werd snel uitgekozen door de heer des huizes, verder was de wens een ruim zittende trui met een opstaande col die niet te strak was en zonder touwtjes. 
Patroon lag ook al klaar, liet ik even terloops zien voor goedkeuring. Nou ja, eigenlijk had ik al besloten en had hij er niets meer over te zeggen, er lagen al A4tjes klaar om geplakt te worden ;).
De stof had de wasmachine gezien.

Tja en toen moest ik het patroon aanpassen, want mijn liefje is 2,03m. Dat past natuurlijk nooit ;) 
Dus knippen plakken om de extra lengte erin te krijgen. Geen probleem.... totdat ik het patroon op de stof ging leggen en tot de conclusie kwam dat het nooooit ging passen.
*oeps ik had t-shirt lengte mouwen nog in mijn systeem*.

Maar manlief had toch echt een nieuwe trui nodig per direct... dus keek ik in mijn voorraadkast en zag ik de SYAS stof gewassen klaar liggen. Met van zowel de print als uni 1m en wat boord moest het gaan lukken. Hij keek even bedenkelijk, maar ja, hij had geen keus he ;).

Mr pull*ee syas MaMarieke

En uiteindelijk was hij er super blij mee!

Voor de volgende versie ga ik wel wat veranderen.
 Zelf vond hij de halslijn wat kort op de nek, die wordt dus iets uitgediept. De schouders mogen ook wat versmald worden. Tja en ik denk dat ik stiekem een maatje smaller ga maken...
De originele stof die hij uitkoos (en waar ik ondertussen dus nog wat extra van heb gewassen) is wel een slagje dikker, maar volgens mij mag hij wel wat smaller. Wat vinden jullie? 


Mr pull*ee syas MaMarieke

Het rugpand maakte ik van de effen bijpassende stof, de mouwen en onderkant van de trui voorzag ik van bijpassende boorden. 

Met dit digitale patroon kom ik op nummer 8. Dat betekent dat ik mijn oorspronkelijke uitdaging van 2 digitale patronen per maand tot het einde van het jaar al gehaald heb. Had ik nooit gedacht dat het zo snel zou gaan! Ik ben benieuwd waar ik uiteindelijk op terecht kom. Tot en met 31 december blijf ik wat extra aandacht voor de digitale patronen houden.

Patroon: Mr Pull*ee XXL verlengd10 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuke trui van die stof en ik zou wel een maatje kleiner doen. En extra leuk als het gewaardeerd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je advies! Ondertussen is de trui 2 dagen gedragen en heeft hij akkoord gegeven dat ik hem een maatje smaller maak ;). SOms moet je gewoon geduld hebben.

   Verwijderen
 3. Leuke trui is het geworden!
  Wat betreft een kleinere maat, het lijkt alsof de de mouwen bovenin wat ruim zitten? De trui zelf ziet er niet heel groot uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens. Mag wel wat langer

   Verwijderen
  2. Tx, genoeg wijdte over ;). Dus hij gaat een maatje smaller worden. Lengte is perfect. Op de foto is de boord naar binnen geslagen.

   Verwijderen
 4. Heel leuk! Of je al dan niet kleiner gaat zou ik laten afhangen van wat hij er onder draagt. Mijn man durft een trui over een overhemd te dragen en dan mag het niet echt aanspannen. Leuk patroon trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man draagt tshirten er onder, ondertussen heeft hij 2 dagen de trui gedragen en zojuist zei hij mij dat de trui inderdaad een maatje smaller mag. Dus ik kan weer gaan naaien voor hem :). (maar eerst zijn de knullen nog aan de beurt.

   Verwijderen
 5. Heel mooi en ik ben het eens met Delphine haar opmerking. Hier gaat de trui ook vaak over een overhemd en als het dan spant dan klaagt er eentje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook een man met eisen dus ;). Toch zo tof dat ze in onze kledij willen lopen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...