maandag 15 april 2019

Sew Challange, outfit voor mezelf

Een klein maandje geleden ging ik de sew challange aan in de fb groep "blogmeet / sew challenge", een initiatief van Davina.

Ik werd gekoppeld aan Lieve van het blog "girls in uniform". Dat blog kende ik nog niet, maar wauw ik was echt onder de indruk van haar naaivaardigheden! Prachitge tassen, kledij, details en profi foto's. Hellup moest ik voor haar iets gaan verzinnen. We hebben zo wat heen en weer gebabbeld en uiteindelijk gaf ik haar de volgende opdracht waar ze blij van werd want ze wilde wel eens voor haar lief naaien: 
1. naai iets voor je man, 2. patroon wat je niet eerder gebruikte en 3. voorzie het kledingstuk van een uniek detail. 

Uiteraard kreeg ik van haar ook een opdracht. 

1. iets voor jezelf
2. een "oud"patroon
3. een stofje uit je voorraad

Of ik hier wat mee kon? 
Haha iets voor mezelf is altijd welkom, waarom gaan de kinderen toch altijd voor ;) ? 
Een oud patroon in de zin dat het geen nieuw patroon was... genoeg patronen op voorraad, maar nu dus speciaal gezocht naar patronen die ik al eens maakte. Ook dat is gelukt.
Tot slot een stofje uit eigen voorraad... jullie hebben mijn prive voorraad stof nog nooit gezien he... dat houden we zo ;). Laat ik zo zeggen, stof genoeg op de plank. Dus dat moest zeker gaan lukken.

Toen ging het denken beginnen. Wat heb ik nodig? Veel.... door de kilo's die verdwenen zijn, is toch veel kleding echt te groot. Ik bedacht dat ik een nieuwe versie van deze Gilda rok wilde. Ik naaide hem nog niet zolang geleden, maar hij zak letterlijk van mijn heupen af. Yeah!

Dat was de basis, een nieuwe vrij basic rok. Uiteraard maakte ik er een leuk detail aan. 

detail Gilda rok

Herken je het knoopje? Ik gaf ze een tijd weg bij elke bestelling. Vond ze zelf ook zo leuk dat ik er een paar zelf gehouden heb. Heb jij het knoopje ook en deed je er al wat mee?

Ik naaide de rok van precies dezelfde stof als het eerste exemplaar. Had nog mooi een stuk daarvan over.

Toen de rok af was, ging ik eens voor mijn kast staan welke stofjes ik nog had liggen. Met de zomer al in mijn bol koos ik voor een wit stofje met blauwe stippen. Ik viste mijn basic t-shirt patroon uit de map en bedacht gelijk dat er ook een bijpassende legging bij moest. 

shirt en rok sew challange

Dus ook de Eden legging die ik onlangs in het donker blauw maakte, werd genaaid. Eerlijk is eerlijk, daarvoor heb ik wel een nieuw stuk witte tricot moeten pakken. Voelt niet als vals spelen, aangezien de andere 2 stofjes wel al enige tijd in mijn kast lagen te wachten om vernaaid te worden.

Eden legging

Gisteren was dan eindelijk alles af. Precies op tijd om ook nog foto's te maken.... dat blijft toch niet mijn hobby ;). 

Gilda rok, tshirt en Eden legging


Gelukkig scheen het zonnetje, maar koud was het wel ;). Dus ging snel mijn warme jurk weer aan na het maken van de foto's.

Ik ben echt super blij met deze nieuwe set en extra blij dat halverwege deze week het ook eindelijk de zon volop gaat schijnen en de winterjas de kast in mag! 


Lieve dank je voor je opdracht!!

Wil je zien wat alle andere dames maakten? 
Ga dan zeker even op bezoek bij:

Nele & Davina,
Valerie & Liesbet,
Hanne & Delphine en 
Lieve mijn duo!

Je klikt even op de namen en dan zie je wat zij gemaakt hebben :).

14 opmerkingen:

 1. Een hele outfit nog wel! Sterk hoor. Voor mij ben je dubbel en dik geslaagd, niet enkel in de uitdaging, maar ook door zoveel af te vallen. Nu heb je geen gebrek aan excuses om voor jezelf te naaien, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha nee inderdaad.... maar die kinderen blijven ook maar in de lengte groeien, dus vrees dat zij nu eerst weer even aan de beurt gaan zijn ;). Maar een volgend stofje voor mijzelf ligt ook al klaar! Tx voor jouw opdracht!

   Verwijderen
 2. Check, geslaagd in je opdracht! Wij mama's moeten toch echt eens beginnen leren om ook eens aan onszelf te denken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. patroontjes hermaken vind ik zelf ook wel leuk, het is iets wat je al kent waardoor je gemakkelijker kleine details naar je hand gaat zetten. Goed gedaan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Zo maakte ik toch nog een coupenaad in het shirt en maakte ik ook de halslijn iets anders. Helemaal blij

   Verwijderen
 4. Wat een leuke set heb je gemaakt en wat zie je er goed uit!!! Trots op je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die rok met die blouse! Ik zou hem persoonlijk wel zonder legging dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat zal ook zeker gaan gebeuren als het wat warmer is 😉. Maar voor zo rond 18 graden heb ik graag nog iets over mijn kousen 😊.

   Verwijderen
 6. Super leuke set zeg! Wat ben je goed bezig voor jezelf. En zo herkenbaar dat naaien voor de kinderen er ook steeds tussendoor komt.
  (Zelf ben ik eindelijk bezig stoffen voor mezelf op te maken...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ben benieuwd wat jij aan het maken bent voor jezelf!

   Verwijderen
 7. Dat is een mooie set geworden en herkenbaar dat als je zoveel gewicht kwijt raakt er niets meer past en je echt iets moet gaan maken, knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...