donderdag 12 juli 2012

Knutselen met prachtige werken als resultaat maar ook stift op de pyjama... en hoe dat te verwijderen is

Peuter en grote knul (tja even wennen hoor ;) ) zaten gisteren ochtend heerlijk te knutselen. Vouwblaadjes werden in 16 min of meer gelijke vierkantjes geknipt, opgeplakt in mooie vormen.
Grote knul maakte 2 bomen, een vlinder en een bloem. Hij tekende oma en opa en gaf de vlinder 2 ogen. Natuurlijk moest hij ook even schrijven, want dat doet hij het liefste. Ik was stiekem al verbaasd dat hij uit zichzelf opa en oma had getekend! Het werk is voor oma, waar hij vandaag gaat logeren.Peuter wilde aanvankelijk 2 stoelen maken van de vierkantjes, had ze zo neergelegd op papier. Maar bij het vinden van een lijmstift, wij gebruiken normaal altijd behanglijm, ideaal om uit kleding te wassen, van ramen, tafels etc af te halen... gewoon lekker praktisch dus. Maar goed, hij vond een lijmstift en bedacht toen dat hij maar een mozaiek ging maken. Zoveel mogelijk vierkantjes op een groot vel plakken! Daarna voorzag hij ze van zijn eigen letter, O met een stift. Tja en toen vond hij nog weer een schaar en ging lekker knippen.... Ik was te laat om zijn originele werk op de foto te zetten.

Daarna werd hij baldadig en juist op het moment dat ik even met baby bezig ben.....


bedacht hij dat hij ook zijn eigen pyjama wel kon versieren met stift. Tja en laat hij nou een paar dagen geleden ook zo'n mooie streep op de bank gezet hebben en ik toen al gegoogled had om er achter te komen hoe ik dat het beste uit de bank kon halen, kon ik nu direct actie ondernemen. De eerste actie overigens was de stiften op te laten ruimen, juist omdat hij zo doelbewust te werk ging en ik dat toch echt niet vind kunnen.
Maar goed, stift kun je heel makkelijk met tandpasta, jawel gewoon tandpasta, verwijderen.


Je pakt gewoon een tube tandpasta, smeert de stift tekening in met tandpasta, vervolgens even boenen en uitspoelen met water...... en weg is de stift van het textiel! Je houdt wel een lekker fris geurtje over natuurlijk, maar dat gaat er met een wasbeurt wel weer uit. Bij niet wasbare onderdelen, bijvoorbeeld de bank, veel spoelen met water en daarna slijt het luchtje vanzelf wel.
Overigens werkt het ook op je eigen huid..... zijn buik was namelijk ook voorzien van stift.....

Voorlopig heb ik even de stiften opgeborgen voor peuter..... want waar zal hij volgende keer op gaan tekenen?

2 opmerkingen:

  1. Voor op het kind zelf en leren bekleding kun je prima melk (ja, echt waar!) gebruiken. Flinke scheut op een doekje doen en voorzichtig wassen, alsof je een washand gebruikt ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah die sla ik op in mijn systeem. Denk dat melk op een washandje makkelijker is om peuter stift vrij te krijgen dan tandpasta. Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...