vrijdag 31 augustus 2012

Jumpsuit

Jumpsuit, boxpakje of kruippakje, hoe je het ook wilt noemen, is af!
Het patroon komt van Kiind ik heb maat 80 gemaakt. Het is heel eenvoudig om te maken en eigenlijk zo af.
Het duurde even bij mij omdat ik me had voorgenomen eerst de saaie ver- en herstelklussen te doen, je weet wel, die stapel die altijd heel erg lang in een hoekje je blijft aankijken....... of heb ik dat alleen?


Jumpsuit, boxpakje, kruippakje met transparante Kam snaps drukkers naar patroon van Kiind

Het was dus een enorme puzzel om met het laatste restje stof toch nog deze jumpsuit te maken. Ik had niet voldoende stof om ook nog mouwen  te maken en met de herfst in aantocht is dat toch wel praktisch om die eraan te hebben. Daarom koos ik voor roze tricot en heb ik de beenboordjes van dezelfde tricot gemaakt.
Ik heb de halsrand afgezet met elastisch biaisband en direct het maatlabeltje erin gestikt. De biezen bij de binnenbeennaden heb ik gewoon gedaan zoals het patroon omschreef. Ik heb de biezen met een stretch-tweelingnaald vast gestikt, maar daar ben ik minder tevreden over. Op de een of andere manier gaat het altijd wat opbollen en bij 5 laten stof wordt dat echt minder mooi. Misschien doe ik iets fout? Laat het me maar weten dan!
De sluiting heb ik gedaan met transparante Kam snaps drukkertjes die ik net binnen heb gekregen. Juist omdat ik de sluitingen niet wil laten opvallen koos ik voor de doorzichtige.

Edit:  Iemand attendeerde mij op het feit dat ik het voorpand over het achterpand had gedaan bij de schoudernaden, echt heel stom van me. Tja nooit eerder jumpsuitjes gemaakt of aangetrokken, alhoewel rompers natuurlijk precies zo'n sluiting hebben en ik toch ongeveer zo'n 5,5 jaar lang dagelijks zo'n ding bij een of meerdere kinderen heb aangetrokken, dus ik zou het dus geweten moeten hebben. Ik heb het jumpsuitje net gepast, mouwen zijn lang zat, dus ik ga toch de mouwen eraf halen en ze er op nieuw aanzetten. Een vervolg komt dus nog.........

3 opmerkingen:

 1. Dank je.....
  Ik werd er alleen op gewezen dat ik het voorpand over het achterpand heb gestikt bij de schouders.... had natuurlijk andersom moeten zijn..... tja dan moet er binnenkort nog maar eentje gemaakt worden om het af te leren ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk!! Vind het ook zo'n lief gezicht bij een al wat grotere baby, haha.

  Over die biezen bij de beentjes, waarom de stof niet alleen omgezoomd? Dan zit je maar met twee lagen, en met de juiste draadspanning en een klein beetje uitrekken na het naaien zou dat toch mooi moeten worden met de tweelingnaald.

  Evt de zoom nog wat verstevigen met wat vlieseline als je bang ben dat het kapot gaat? (Het wordt natuurlijk vaak opengetrokken en weer dichtgemaakt dus er komt wel wat kracht op.)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...