vrijdag 15 februari 2013

Kippensoep en pannenkoeken, wij wachten op de lente!

Ons huis is gevuld met bacterien, virussen, bacillen... in al te veel details zal ik verder niet treden.
Grote knul ligt nu al de hele voorjaarsvakantie gevloerd op de bank, peuter heeft zich woensdag in de loop van de dag bij hem aangesloten en nu kruipt dreumes ondertussen ook rond met een temperatuur van ruim boven de 39 graden Celsius. Ongelooflijk toch eigenlijk dat ze dan nog kan spelen. 
De gemiddelde kinder-lichaamstemperatuur vanmiddag bedroeg 39,7 graden Celsius. Dan kom je als mama armen te kort. De wasmachine draait overuren, net als de tv overigens. Lang leve de recorder en uitzending gemist voor Klokhuis, Freek in het wild of Freek op safari, Willem wever en Barbapapa.... volgens mij kunnen ze alle afleveringen al dromen.

Zelf gemaakte krachtsoep / kippensoep met pannenkoeken

Deze week heb ik al 7 liter soep gemaakt... de 4 liter tomatengroentesoep is deels ingevroren. Vandaag weer 3 liter kippensoep. Super simpel, gezond, aansterkend. Gewoon opzetten en niet naar omkijken voor een uur of 4 en dan even afmaken. Als de soep op is, mogen de zieke kindjes kiezen wat ze willen eten... de heren wensten pannenkoeken. Dus die werden ook maar even gebakken. Nog enigszins verantwoord met volkoren meel, melk, 3 krieleitjes van onze eigen kippen die weer prima aan de leg zijn nu de kou weg is. Ze hebben hun best gedaan met z'n 3en aten ze 1,5 pannenkoek..... normaal eten onze monsters ieder 3 of 4.

Wij wachten met smart op de lente!


Recept voor krachtsoep, zelfgemaakte kippensoep

*kippenbouten of poten
*kippenbouillontabletten
*prei
*vermicelli
*water
*grote pan


 Afhankelijk hoeveel liter soep je wilt maken, kies je een hoeveelheid kippenbouten. Ik heb vandaag 4 kippenpoten op 3 liter water gebruikt.
Water met kip aan de kook brengen, dan zachtjes zetten en uren laten trekken. Vandaag heeft het 4 uur opgestaan, soms iets langer, soms wat korter. 
Vervolgens haal je de kip en botten uit de bouillon en zeef je alles zodat er echt geen botje achter blijft.
Prei in lengte doorsnijden en vervolgens dunne plakjes snijden, samen met de bouillonblokjes bij het vocht doen. Dit mag best 10 a 15 minuten doorkoken. In de tussentijd haal je het vlees van de botjes af en doe je dat terug in het vocht. 
Als de prei gaar is, kun je naar wens wat vermicelli toevoegen en de gewenste tijd door laten koken. 
Klaar is je krachtbouillonnetje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...