vrijdag 8 februari 2013

Piraat

Stoere piraat, carnaval 2013


"Mam, ik wil als piraat," aldus grote knul. Dus ik ging deze week nog snel even aan de slag. Een volledig UWYH carnavals outfit is het geworden.

Van een restje zwarte stof maakte ik een giletje. Heel eenvoudig, de naden zijn direct gelockt en de rest heb ik voorzien van een rolzoom in knalrood. Super snelle afwerking, prima voor carnaval!
Van flexfolie knipte ik een piratenboot. Grote knul wilde ook per se het woord "piraat" op de voorkant hebben. Overigens was het een drama om de flexfolie te bevestigen. De stof is zeker geen katoen, wat het wel is weet ik niet, en dus pakte de flexfolie niet makkelijk. Ik denk dat ik uiteindelijk wel 3 minuten heb staan persen voordat het vast zat. De aanhouder wint zullen we maar zeggen.

Een ooglapje en de boerenzakdoek had ik nog in de kast liggen. 4 Knopen in de zakdoek en je hebt een prima pet. 
De ceintuur is met een kartelschaar geknipt van restje rode stof.

We hadden een zwaard, hoe vreselijk ik het ook vind, en een verrekijker gekocht. Op school mogen geen wapens mee komen en dus bleef het zwaard in de kast, maar de verrekijker hebben we voorzien van een koordje en kon zo mee.

 

Gisterenavond wilde grote knul het even passen over zijn kleren heen. Ik mocht zelfs foto's maken, dat is een uitzondering. Vanochtend met het juiste shirt eronder was dat een groter probleem... vandaar alleen een rugfoto van de echte outfit.

7 opmerkingen:

 1. leuk he
  toch grappig dat foto's niet mogen, maar ze wel de hele dag zo op school lopen ...
  mijn dochter was smurf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een zeer stoere piraat geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoer!
  De boot op de achterkant is wel tof geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bedacht hoor. Een hele stoere piraat.
  Wel goed van de school dat wapens niet mogen, voordat ze elkaar met zwaarden de kop in slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn grote knul was wel even teleurgesteld, maar ik vind het ook erg goed van school dat ze dit soort regels hebben! Hij heeft een super dag gehad.... "mama we hebben alleen maar gefeest".

   Verwijderen
 5. grote knul is net als papa toen ik hem leerde kennen ergens in 1977 oid.
  prachtige outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha het was even puzzelen wie je was....maar gelukt ;) . Iedereen zegt inderdaad dat grote knul en peuter kopietjes van manlief zijn..... :)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...