zaterdag 27 april 2013

Nachtelijke aanval in het kippenhok.....

De natuur is soms wreed.
Enkele nachten geleden heeft er een aanval plaats gevonden in ons kippenhok voor het huis. In de ren en het hok voor het huis "woonden" 6 krielkippen. Een heerlijk scharrelend leventje leiden ze in een grote ren, kakelen er lekker op los en leggen heerlijke kleine krieleitjes. Momenteel hebben we ook één broedse kip, ze zit al bijna 2 weken op "geadopteerde" eitjes te broeden (in het filmpje rechts boven in beeld te zien). Nog een ruime week te gaan en dan hopen we kleine kuikentjes te hebben.
Maar goed, een paar dagen geleden waren we opeens een kip kwijt. We weten dat als ze uit de ren gaan, dat ze nooit ver weg gaan en altijd terug komen naar hun hok. Helaas bleef de kip weg en ons bezoek vroeg of we een bruine kip miste.... er lag er ééntje een eind verder in de straat in de goot..... dood.
De opnames van de nacht ervoor vertelde ons wat er gebeurd was met ons mooie bruine kipje.


Let links onder in beeld op..... nadien komt het nog een keer in slow motion.
Voor zover wij het kunnen beoordelen is het een steenmarter geweest die op brute wijze ons kipje, wat hier uit het ei gekomen is, heeft vermoord. Elke avond doen wij nu braaf het hok dicht, zodat de overige kippen ongestoord de nacht kunnen doorbrengen.

Ohja en de 2 kippen die op dezelfde stok zaten, zijn nog in prima conditie. Zij hebben blijkbaar de rest van die nacht buiten een veilig plekje opgezocht totdat de zon op kwam.

10 opmerkingen:

 1. Oh ja dat lijkt wel op een marter inderdaad. Wat sneu!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie die camera er altijd in hangen? Of vanwege de broedende kip?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanwege de broedende kip nu,af en toe verplaatst de camera zich... in de winter onder dakpannen in de tuin op zoek naar beelden van konijntjes (en heel wat muizen ook betrapt ;) ) Nu lopen de konijnen zelfs overdag door de tuin en in de kippenren achterhuis hebben ze zelfs een hol gegraven, dus ik vrees dat er binnenkort veel meer konijntjes zullen lopen. Moeten nog even kijken hoe we de groentetuin beschermen, want van mijn kruiden smikkelen ze ook al....

   Verwijderen
 3. Agossie, lijkt inderdaad wel een marter. Nooit geweten dat een marter een kip kon vermoorden. Echt heel sneu. Ja het is de natuur maar jullie kippetjes moeten gewoon met rust gelaten worden. Bijzonder trouwens dat je het op film hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze slepen ze zelfs heel ver mee.... details zal ik je besparen..... :(

   Verwijderen
 4. Wat bijzonder dat je dat hebt gefilmd! Idd hok altijd dichtdoen als je wilt dat ze veilig zijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...