woensdag 5 februari 2014

Speldenkussen

Zelf gemaakt speldenkussen


Ookal naai ik al bijna 7 jaar, onlangs mijn allereerste speldenkussen gemaakt en in gebruik genomen... ik had zo'n magnetisch geval. Op zich best praktisch om snel je spelden weer terug te vinden, maar toch vind ik het niet fijn omdat alles door elkaar ligt. Maar tja gewoon nooit tijd genomen om eens een speldenkussen te maken.
Nu was ik eind januari bij de opening van "Stich4Fun", ik ken Jenny van naailes of eigenlijk van samen examen doen afgelopen juni want we hebben op verschillende momenten les. 
Ze heeft een prachtig atelier met mooie en praktische details en tijdens de opening ervan kon je een miniworkshop volgen. Keuze was dus een speldenkussen of een tasje van vilt. Eenvoudige projecten die iedereen zonder ervaring kan maken.
Ik was niet van plan om mee te doen, maar toen ik dat grappige speldenkussentje zag en niet 1, 2, 3 het patroontje doorzag, boeide me het. Super simpel, maar erg leuk!! 
Deze is van een katoen stofje en opgevuld met gewone vulling voor knuffeltjes. Zelf vind ik dat te licht en minder prettig. Ik ga er ooit nog eens een maken en dan met scherp zand opvullen. Van mijn naaijuf hoorde ik dat daardoor je spelden ook scherp blijven! Ideaal dus. Denk wel dat je dan 2 lagen stof moet gebruiken...

Speldenkussen in gebruik


Jenny jij succes met je prachtige nieuwe atelier! 

1 opmerking:

  1. Leuk, daar word je toch gewoon vrolijk van! Wist het niet van jenny, anders was ik met je meegegaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...