zaterdag 26 juli 2014

Mijn tas, Ida 2 voor grote knul, met wat aanpassingen.

Grote knul moest er iets langer op wachten. Dat viel niet mee, maar uiteindelijk was hij wel blij dat hij niet de eerste Ida tas had aangezien ik nog een paar kleine aanpassingen heb gedaan. Altijd fijn om een model voor een tweede keer vrij snel na de eerste keer te mogen naaien.

Mijn tas: Ida 2

De stof, de applicaties, band en het tassenband werd zorgvuldig uitgekozen door grote knul en hij vertelde mij haarfijn hoe de tas moest gaan worden. 
Voor de applicaties gebruikte hij de Tidny stof van de Ikea en kleurde de stoere planeten, ufo en raket in. Die zelfde stof gebruikte ik ook op een heel andere wijze al eerder hier. De blauwe spijkerstof is het heelal en natuurlijk moesten de sterren niet ontbreken. Aan de voorkant moest het regenboog tassenband, want dat paste goed in het thema. Ik maakte de hengsels 20 cm langer dan in het boek beschreven staat.

detail mijn tas, Ida

Detail van het treklusje.

Achterkant Ida 2 met bijpassend tassenband

Groen is zijn lievelingskleur. Ik had nog een lap groen witte jeans liggen en dus koos hij dat voor de achterkant. Of eigenlijk koos hij dat stofje bij het tassenband, want dat vond hij zo mooi.

binnenvak mijn tas Ida

"Mam ik wil wel een geheim vakje in mijn tas hebben", zo luidde de opdracht van grote knul. Dus voorzag ik dit exemplaar van een binnenzakje met rits. Makkelijke toevoeging en een heel blij ventje! Er zit vast al iets in, kijken doe ik niet want het is zijn tas. 
Voor de oplettende kijker.... inderdaad heeft hij een DIY pakketje in zijn tas gedaan. Eigenlijk weet ik zelf niet eens wat voor een pakketje is. Wellicht iets met loomen, daar zijn grote knul en kleuter namelijk erg druk mee.

Voorvak met magneetsluiting

Het voorvak voorzag ik van een magneetsluiting. Ik vond bij het eerste exemplaar van de Ida dat het voorvak erg groot is en makkelijk af gaat staan als je de tas neer zet. Grote knul had ook al de nodige spullen in het voorvak gedaan. Toch heb ik even de magneetsluiting op de foto gezet zonder zijn bezittingen te bekijken. Ik had overigens nog nooit gewerkt met magneetsluitingen, maar dat is echt heel erg eenvoudig om die in te zetten! Binnenkort zal ik een handleiding plaatsen over het verwerken van een magneetsluiting.
Ook deze tas heb ik verstevigd met volumevlies H640 van Vlieseline. Ik vind dat spul ook echt geweldig! Het duurt wel even voordat je het verwerkt hebt aangezien je elk stuk 15 seconde moet verhitten met een vochtige lap over de volumevlies, maar het is echt de moeite waard! 

4 opmerkingen:

 1. Hij is super geworden - eer van je werk!
  (en is het nog gelukt het loomboek bij de A.ction te kopen?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee helaas, bij 2 A.ction winkels geweest, maar uitverkocht. :( Ik houd me nog aanbevolen ;).

   Verwijderen
 2. Tof gemaakt en hij heeft de stofjes super goed uit gekozen.Ik wil ook nog een grote tas maken om mee te nemen naar het zwembad,misschien is deze daar ook wel goed voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, vrolijke smaak heeft grote knul! Ziet er goed uit. Op mijn lijstje staat ook nog een tas uit het boek, gaat nog wel even duren.
  Veel plezier ervan gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...