zondag 13 juli 2014

Ida, uit het boek "mijn tas"

Ik heb het gebruikt in het voorpand van de tas "Ida 2" uit het boek "mijn tas". Helemaal onder aan nog een kleine review van het boek. Voor het eerst gebruikte ik de volumevlies H640 van Vlieseline. Wat een geweldig spul is dat! Prachtig resultaat, maar je moet wel even geduld hebben tijdens het verwerken. Want elk stukje moet 15 seconde verhit worden met de strijkbout.

Mijn tas: Ida

Voorkant met zelf ingekleurde stof. Hij kan er nog verder aan kleuren. Regenboog tassenband gebruikt.


Achterzijde tas, met applicatie met vliesofix van Vlieseline

De achterkant van de tas vond ik erg saai en dus heb ik die voorzien van een applicatie. Ik gebruikte de Ikea stof en zocht een mooie afbeelding uit. Hij was aanvankelijk nog niet ingekleurd, maar toen het achterpand lag te wachten om verder verwerkt te worden, was kleuter al aan het kleuren! Deze applicatie heb ik trouwens eerst met vliesofix vastgestreken en vervolgens met een zigzag extra vast gezet op de stof.

Binnenvak tas Ida, voering met vlieseline H640 volume gegeven.

De binnenkant van de tas. Eenvoudige versie, zonder extra vakken. Voor de oplettende kijkers, er ligt inderdaad Montessori materiaal in de tas. Alle kinderen kregen 5*5 rekenkralen in de vorm van een sleutelhanger omdat de school 25 jaar bestaat dit jaar. 
Op het voorpand zit een groot voorvak.Rits sluitingWat is hij blij met zijn tas!

Hij is super blij met zijn tas! Ben benieuwd hoeveel er in past en wat hij allemaal gaat mee sjouwen.

Het boek "Mijn tas" van Elisanna en Fynn is trouwens een aanrader. Dit is de eerste tas die ik maakte. Voor de verandering volgde ik eens de beschrijving in het boek, ik moet hier even bekennen dat ik vaak een beetje eigenwijs ben en alles op mijn eigen wijze naai ;). De beschrijving was ontzettend duidelijk, perfect te begrijpen. Aanvankelijk dacht ik bij het door bladeren van het boek dat de foto'tjes bij de beschrijving wat te klein zouden zouden, maar dit was niet waar. Als ik ze al nodig had, was het prima te zien, maar zonder foto's was de beschrijving ook prima te volgen. Al met al, als je weinig of geen ervaring hebt met naaien, kun je prima uit de voeten met dit boek om je eigen tas te maken. Ook leuk dat ze zeker je aansporen tot eigen variaties op de tassen. En nee, ik heb geen aandelen, ik vind het gewoon oprecht een tof boek!

6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook fan van het boek.Heb vandaag de Celeste I er uit gemaakt.Neem maar een kijkje op mijn blogje als je ze wil zien. ikmaakhetzelfnu.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tas! Die stof van ikea vind ik ook erg leuk. Ik heb het nog niet gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is super geworden. H640 is even wennen, maar geeft een geweldig resultaat. En blijft ook mooi, kan ik inmiddels zeggen...
  Fijn dat je Mijn Tas gekeurd hebt - ik heb mijn oog er ook op laten vallen maar kon het hier nergens inzien. Hoewel een boek van Fynn en Elisanna natuurlijk altijd top zou moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het boek niet maar wie weet komt daar in de toekomst nog verandering in.

  Het is een mooie tas geworden daar zal ie veel plezier van hebben.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm h640 is dus beter dan decovil hahaha... Ben benieuwd naar het boek, staat op mijn verlanglijstje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk zo'n zelfingekleurde tas! En ja, ik ben ook fan van het boek, ga er binnenkort ook een patroon uit gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...