zondag 2 november 2014

Nieuwe handtas: Celeste 1 uit "Mijn tas"

Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe handtas, aangezien mijn huidige tas behoorlijke versleten is jammer genoeg. De stof is helemaal door. 

Het is Celeste 1 geworden uit "Mijn tas", maar natuurlijk niet zonder enige aanpassingen. 

Celeste uit Mijn tas

Ik maakte een extra voorvak, met als sluiting een stofknoop. 

Stofknoop en schuifgesp

Wat is dat ontzettend leuk en makkelijk om te maken zo'n stofknoop! Ik heb de grootste knoop van
29 mm gebruikt. Je verstevigt een stukje stof, knipt er een cirkel uit en klemt het geheel in de bijgeleverde malletjes en klaar is je stofknoop. Al eerder heeft All Set voor mij een tutorial hierover gemaakt. Dan kan je het nog eens stap voor stap terug kijken.

De schouderband maakte ik in lengte verstelbaar door een schuifgesp te gebruiken. De schouderband zette ik met lussen en passanten vast aan de tas.

Soft and Stable versteviging

Als versteviging gebruikte ik de nieuwe ByAnnie's Soft and Stable. Wat een ideaal spul is dat toch... sorry, ik ben er echt gewoon enthousiast over. De tas staat als een huis, maar is heel licht en flexibel. Gisteren was de tas mee als demo op de Sancho clubdag. Ik heb heel wat enthousiaste reacties gehoord. Dus dames, ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen ermee.
Maar goed, dat terzijde. De tas op de foto is dus ook echt leeg, geen secret vulling of andere trucken uit de kast te halen om de tas met wat body op de foto te krijgen.
Dit keer heb ik de soft and stable weer op een andere manier verwerkt. Ik heb de soft and stable op de buitenstof smal op de kant in de naadwaarde vast gestikt zodat het makkelijker te verwerken was en niet zou gaan schuiven. Daarna heb ik het geheel gewoon gestikt zoals je gewend bent. De naad, heb een naadwaarde van 1cm gebruikt, heb ik niet terug geknipt. In het resultaat zie je geen verdikkingen of verstijving bij de naden!

binnenvakje met rits

Ook al was het een race tegen de klok om de tas af te krijgen tijdens de voorbereidingen voor de Sancho clubdag, heb ik toch even de tijd genomen om een binnenvakje met rits erin te zetten. Ik zou het zeker gemist hebben als ik dat niet gedaan had.

Binnenzak met rits, Soft Cactus voering


Ik ben echt super blij met het resultaat! Morgen wordt hij in gebruik genomen. 

Mijn nieuwe handtas


Patroon: Celeste 1 met wat aanpassingen
Stof: UWYH skai nep-suede, voering Soft Cactus
Knoop: stofknoop 29mm
Tussenvoering: ByAnnie's Soft and Stable


8 opmerkingen:

 1. Hij is echt prachtig geworden! En ik ben heel benieuwd hoe de soft and stable zich laat naaien. Eerst mijn koffertje met decovil afmaken en later nog 1 met s&s, kan ik mooi het verschil zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie uitvoering van de Celeste! Hier ligt er ook nog eentje geknipt klaar. Ik ben erg benieuwd naar je tussenvoering. Deze zit niet geplakt begrijp ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de clubdag al inhet echt gezien, en ook gevoeld hoe stevig hij is. Superleuke tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gemaakt zeg.Ik heb in de zomer ook zo 2 tassen gemaakt maar de mijne blijven zo niet staan.En dat ritszakje is ook gemakkelijk,ik heb een gewoon extra zakje in de binnenkant toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, ik ben om.... Binnenkort ook maar eens het nodige weer bestellen bij je hihihi...wil ook zo'n tas!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...