vrijdag 26 december 2014

Geen dak en heel veel regen.... en waarom ik om 8 uur op kerstochtend nog een kerstkleed naaide

Waarom het hier zo stil is geweest? 
We zijn eindelijk gestart met een enorme vertraging van maanden met de verbouwing. Als eerst de shop moeten verhuizen, voordat het dak gesloopt kon worden.


asbestdak verwijderen

Toen kwamen de mannen in witte pakken, want op onze deel lag nog een asbest dak. Best bijzonder om eens te zien hoe dat gaat. Tot het meenemen van een douche en omkleed lokaal wat in bepaalde volgorde door gegaan moet worden. Even ging flitste de ebola epidimie in Afrika door mijn hoofd bij het zien van dit tafereel.

asbest verwijderen dak

Tijdens het slopen begon het te miezeren.....


en toen kwam de regen

Heel optimistisch wel veel afgezeild en wat emmertjes neergezet zodat het water van het zeil daarin zou lopen. Maar als het met bakken uit de hemel valt, wordt dat toch een ander verhaal.

mega kraan

Dan komt de fase van opbouwen. Gelukkig zat er maar 1 dag tussen. Een enorme kraan, te gaaf en interessant om te zien. Grote knul heeft gewoon een middag vrij gevraagd aan zijn leerkracht en super geweldig mocht hij mee naar huis eind van de ochtend!

eerste dakplaten worden gelegd

Wat heerlijk om te zien dat de eerste dakplaten gelegd worden. Helaas moest vroegtijdig het werk afgebroken worden door de storm die op kwam. Met een half dak gingen we de nacht in met veeeeeel regen. 

en ook binnen veel regen

Tja en dan is het plafond van de bijkeuken eruit gesprongen. Hadden we een peuterbad in de bijkeuken, ik vergeten was om de kartonnen dozen met waspoeder in huis te zetten en lijkt het isolatiemateriaal op enorme volle incontinentie luiers. Bij het prikken van een gaatje in het folie bleef de boel langer dan een uur stromen....... voordeel was dat daar prima emmers onder gezet konden worden. Dat ruimt veel sneller op. 

spelen met verpakkingsmateriaal

Terwijl wij water schepten, genoten de kinderen van het verpakkingsmateriaal wat om de kindernaaimachines zat. Wat hebben ze heerlijk gespeeld ermee. Een pyjama dag, je gang mogen gaan met dozen, piepschuim, plakband en zo heerlijk je fantasie kunnen volgen op en top genieten.

Tja en door al die extra drukte lag hier al een tijdje een rol stof klaar voor een kerstkleedje op de tafel, maar daar was ik niet aan toe gekomen. Gisterenochtend om 7 uur was ik klaar wakker, bleef het spoken in mijn hoofd en stond ik gewoon maar op om toch nog even het kleedje te maken. Zo blij dat ik dat gedaan heb. Het staat zo gezellig!

kerstkleedje2 opmerkingen:

  1. allé een speciale kerst! eentje om te onthouden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh gaaf... Eindelijk de grote verbouwing van start! Ben zo benieuwd hoe het gaat worden.... Hou ons op de hoogte!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...