maandag 1 december 2014

Sintkado; aankleedpoppetjes

Diegene die me via facebook volgen, hebben af en toe al wat voorbij zien komen. Ik was druk bezig om nog een Sinterklaaskadootje te maken. 
Er werd al iets herkend, het zijn namelijk de aankleedpoppetjes van Wollyonline. Het patroon kregen alle deelnemers van de Sanchoclubdag.

De foto's heb ik juist deze avond genomen. Het was lastig om voldoende licht te creëren, vandaar dat ze niet haarscherp zijn. Maar ik wilde graag dit al met jullie delen en overdag is het lastig om Sinterklaaskadootjes te fotograferen, een momentje alleen is eigenlijk momenteel niet te vinden.

Aankleedpoppetjes eindresultaat

Het eind resultaat van toch wel de nodige uurtjes werk. 3 Schattige poppetjes die aangekleed kunnen worden!

Aankleedpoppetje, lijfje

Ik heb de poppetjes gevuld met ByAnnie's soft and stable zodat ze flexibel zijn en terug in de oorspronkelijke vorm komen, mocht dochterlief ze eens willen vouwen of verfrommelen. Ze zijn nu echt stevig en hebben "body". 

Aankleedpoppetjes, kleertjes

Ik maakte behoorlijk wat kleertjes die allemaal van 2 lagen vilt gemaakt zijn. De onderlaag verstevigde ik met een restant B-merk vlieseline wat ik met een lijmspray vast maakte aan het vilt. Op elk onderlijfje zit een stukje klittenband gestikt.


Vervolgens stikte ik de bedrukte vilt erop en knipte alles uit. De garderobe voor de dames is klaar!
Bedrukte vilt heb ik bij de Action gevonden. Natuurlijk kun je het ook met restjes stof doen, maar ik vroeg me af hoe erg dat zou gaan rafelen en had geen tijd om dat eerst uit te gaan proberen.


Op de lijfjes en kleertjes zit klittenband zodat alles goed blijft zitten. 

Ik ben heel benieuwd hoe peuter dit gaat vinden!

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...