zondag 4 januari 2015

Jurkje met kimono mouw

Voor al mijn lieve lezers een heel creatief 2015 gewenst!!

Onder het mom van "even" een jurkje in elkaar flansen gebruikte ik het patroon "Kimono sleeve tuniek" uit de Ottobre 6/2014 (patroon 19).
Nu wilde ik geen tuniekje maken, maar een jurk. Ik gebruikte het patroon als basis. Een middenvoornaad lijkt mij met een glad tricot jurkje eigenlijk niet gewenst. Ik vreesde dat de naad zal gaan bubbelen. Daarom legde ik de jurk aan de stofvouw. De mouwen maakte ik heel wat minder wijd en natuurlijk verlengde ik het tuniekje tot jurklengte. 
Na een eerste pasbeurt bedacht ik me dat het wel erg een pyjama-look had en brak ik het lange eind stof met een riempje. Van een lange reep tricot maakte ik het riempje. Aangezien ik toch stiekem een beetje bang ben dat ze achter een los riempje zou blijven haken, heb ik het riempje op het achterpand vast gestikt met een zigzagsteek. 
Zelf ben ik er nog niet helemaal uit of ik het echt een leuk jurkje vind, maar dochterlief is helemaal blij. Ze vindt het een dansjurk en dus was het vrijwel onmogelijk om haar stilstaand op de foto te zetten.


Ottobre Kimono sleeveOttobre Kimono sleeve


Patroon: als basis 19 Kimono sleeve Ottobre 6-2014 
Stof: tricot had ik nog liggen

5 opmerkingen:

 1. Nou ik vind m leuk hoor!

  Wat is er kimono aan de mouwen denk je? Ik zou hele wijde uitlopende verwachten dacht ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt in het originele patroon was de mouw ook wel wijder, maar dat heb ik dus veranderd, het is een iets wijdere aangeknipte mouw geworden.

   Verwijderen
 2. Jij ook de beste wensen... Jouw kleine meid start het jaar in ieder geval goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog de beste wensen voor jullie allemaal! Het jurkje staat haar heel goed, doet lekker winters aan. Dikke sjaal om, schaatsen eronder en ze kan zo in een modeblad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die aangeknipte mouwen! Een ideaal lekker snel klaar jurkje lijkt me zo.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...