zaterdag 5 december 2015

groot succes; roze Elodie zwierjurk

Heel stiekem naaide ik voor dochterlief een roze zwierjurk. Ik twijfelde nog even of ik de jurk voor haar 4de verjaardag zou geven. Jaja sinds 3 december hebben we een kleuter in huis! Oh wat gaat de tijd hard, maandag zitten alle 3 de kinderen op school en ben ik helemaal alleen thuis..... wat zal dat stil zijn!
(stiekem denk ik dat ik ook wel ga genieten van de rust in huis en mijn wensenlijstje wat ik allemaal wil gaan doen de tijd dat ze op school zitten zal natuurlijk veel te lang zijn... maar ook wel gemengde gevoelens, want het is zo gezellig saampjes thuis. Ach ze is zo toe aan school en heeft er zoveel zin in!)

Ik koos toch voor pakjesavond en dit was het resultaat vanavond toen ze haar kadootje uit pakte.

Elodie Farbenmix, roze prinsessenjurk

Haar vest ging uit, jurk moest aan en haar microfoon, die grote knul voor haar gemaakt had als surprise, pakte ze erbij. We werden spontaan getrakteerd op een dans- en zangvoorstelling!

En als allerlaatste kadootje kreeg ze ook nog eens een grijze maillots met roze glitter sterren... broek ging uit, legging aan en zwieren maar!

Farbenmix Elodie

Farbenmix Elodie, zwieren maar


 Ik naaide maatje 110/116 wat lengte betreft en wat wijdte maat 98 /104. Passen kon niet, haar maten ken ik wel.... alleen foutje, wel goed op de breedte gelet en niet op de lengte van de jurk. Dus hij is al bijna te kort! Ik zette een blinde rits in de zijnaad in, maar was overbodig achteraf gezien. Het elastiek van de hals heb ik een flink stuk korter gemaakt. Tussen het bovenstuk en de rok heb ik een licht roze kantje genaaid. Er gaat zeker een nieuw exemplaar volgen, love this dress!

Misschien moet ik nog een onderrok van tule maken, zodat ze deze jurk ook naar het kerstfeest op school aan kan. Wat denken jullie?

Patroon: Farbenmix Elodie

5 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijke foto's! Ze is er erg blij mee zo te zien. En gefeliciteerd met je kleuter. Wat zal jij een tijd hebben als ze allemaal op school zitten,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staat die haar prachtig, en haar blijdschap spat van het scherm! Wat worden ze ook snel groot zeg (nog van harte gefeliciteerd!). De eerste paar dagen zullen wel wat onwennig zijn, maar geloof me: je went er heel snel aan! Geniet nog lekker met zijn allen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!! Nog proficiat met de net 4 jarige!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! zwaaien en zwieren met zo'n mooie jurk, dat is het mooiste cadeau dat je kunt geven aan je prinsesje...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...