maandag 10 oktober 2016

Gouwe ouwe

Laatst dook ik in mijn prive lappenkast. Ja, ik heb naast die kasten met rollen stoffen ook nog zo'n dubbele extra hoge Pax kast van de Ikea met mijn privé voorraad. Lappen die er al enige tijd liggen, of sommige recent aangeschaft. Dochterlief moest mij even vertellen wat ze nog leuk vond en dat was een heleboel. Ook heel wat lapjes waar ik maar 50cm van had. Je weet wel, aangeschaft op het moment dat je nog met een half metertje genoeg had om een jurk te maken. Veel te lang geleden dus. Shame on me. 
Dus nu heb ik me voorgenomen dat ik eerst echt 3 lapjes weg moet werken, voordat ik in de MaMarieke kast mag schoppen. Streng he? 

Maar goed, met echt maar 1 passend shirtje in haar kast, werd het hoog tijd om wat te naaien voor madammeke. Ik maakte de Prinses Castle uit een Ottobre al menigmaal en nu dus weer een maatje groter.
Ik koos 2 lapjes van 50cm, het was onmogelijk om het patroon door te laten lopen, want ik was al lang blij dat ik uberhaupt een voorpand, achterpand en 2 rokdelen uit het stukje stof kon halen. De mouwen werden van dezelfde stof gemaakt als de tailleband. Halslijn zette ik af met elastisch paspelband. 


Princes Castle Ottobre


Princes Castle Ottobre met boleroDe foto's maakte ik vanochtend vroeg... ongekamde haren, weinig meewerkend ach je kent het vast wel, nog even snel iets tussendoor doen kan gewoon eigenlijk niet tijdens de ochtendspits.
Toch nog maar even een extra bolero-tje erover aangetrokken, want het was best fris met 2 graden op de thermometer!

Stof: Vogeltjes tricot, geen idee vanwaar, hartjes stof is van Bora
Patroon: Princes Castle

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...